Antena Meniu Search
x

Video An universitar început cu proteste, la Târgu Mureș. Ca să participe fizic la cursuri, studenții de la UMF sunt nevoiți să se vaccineze ori să se testeze săptămânal

Ceremonie de deschidere de an universitar încheiată cu protest! Zeci de studenţi din Târgu Mureş au protestat împotriva noului sistem implementat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie, care nu le mai permite să participe la cursuri şi laboratoare dacă nu sunt vaccinaţi sau nu se testează săptămânal. Stundenţii consideră că această decizie este discriminatorie.

de Sorin Tanţoş

la 20.09.2021, 08:51

Vezi și

Guademus a răsunat în sala mare a Palatului Culturii din Târgu Mureş cu ocazia deschiderii noului an universitar. Pe lângă emoţiile ceremoniei de deschidere, studenţii au avut şi un subiect de dezbatere: vaccinarea.

Leonard Azamfirei, rectorul Universității UMFST George Emil Palade Târgu Mureș: Încă nu suntem în situaţia în care putem să ne privim în ochi direct, fără măşti, unii pe alţii. Viitorul este unul incert, iar grija noastră, a Universităţii, este ca să păstrăm echilibrul potrivit între libertăţile pe care le aveţi, dar şi siguranţa pe care trebuie să o dăm fiecăruia. 

Studenții, nevoiți să se vaccineze ori să se testeze săptămânal

Pentru a participa fizic la cursuri, dar şi pentru a păşi în spitale, studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş sunt nevoiţi să se vaccineze ori să se testeze săptămânal. Măsura luată de conducerea universităţii nu le-a picat prea bine tinerilor, iar ceremonia de deschidere de an s-a transformat rapid în protest. 

Pe acelaşi subiect

NU discriminare! 

Cum vaccinarea nu o iau în calcul, iar costurile testării săptămânale sunt ridicate, zeci de studenţi şi-au strigat nemulţumirile în plină stradă. 

Să plătească şi căminul, să plătească şi testele... este un cost foarte mare. Iar dacă vaccinul este gratuit, de ce n-ar fi şi testările?

Să se permită accesul studenţilor la UMFST indiferent de actul medical pe care îl solicită. Testat, vaccinat... Educaţia nu are nicio legătură cu actul medical.

Pentru a-i încuraja să se vaccineze, conducerea universităţii le-a pus la dispoziţie tinerilor şi un centru mobil de vaccinare care se va deplasa în toate campusurile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » An universitar început cu proteste, la Târgu Mureș. Ca să participe fizic la cursuri, studenții de la UMF sunt nevoiți să se vaccineze ori să se testeze săptămânal