Antena Meniu Search
x

Bucureştiul a depăşit incidenţa de 8 la mie. Urmează noi restricţii în Capitală

Rata de infectare urcă puternic în București și depășește sâmbătă 8 la mie. Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului București ar trebui să se reunească din nou, după ce Guvernul aprobă, sâmbătă, noile măsuri ale CNSU.

De Redactia Observator la 02.10.2021, 11:11
Bucureştiul a depăşit incidenţa de 8 la mie. Urmează noi restricţii în Capitală - Hepta/Mediafax/Andreea_Alexandru

Incidența în București a ajuns la 8,28. În aceste condiții, urmează să fie luate noi măsuri restrictive, după ce Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului București ar urma să se reunească din nou.

Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului București așteaptă ședința Guvernului de sâmbătă, care va aproba noile măsuri ale CNSU.

Noi restricţii pentru bucureşteni

Vineri, CMBSU a decis noi restricții, după ce rata de incidență a ajuns la 7,68 de cazuri la mia de locuitori. Printre măsurile adoptate se numără carantina de noapte pe weekend, măsură de la care ar fi exceptate persoanele vaccinate, închiderea cinematografelor, a instituțiilor de spectacole și interzicerea concertelor.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. De asemenea, activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele şi rugăciunile colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Bucureştiul a depăşit incidenţa de 8 la mie. Urmează noi restricţii în Capitală