Antena Meniu Search
x

Video Cafea de la poliţişti pentru şoferii ucraineni care au fugit din calea războiului. În spatele fiecărui "Mulţumesc!" se ascunde o dramă

De teama războiului, zeci de mii de refugiaţi şi-au părăsit ţara şi au intrat în România prin punctele de frontieră din nordul ţării. Nu toţi rămân aici însă. Drumul lung pe care-l străbat spre occident i-a îndemnat pe poliţiştii mureşeni să iasă pe şosele pentru a le oferi şoferilor cafea şi sfaturi de călătorie.

de Sorin Tanţoş

la 11.03.2022, 08:46

Vezi și

Rând pe rând, maşinile cu numere de Ucraina de pe autostrada A3 au fost trase pe dreapta de către poliţiştii mureşeni. Aceştia au împărţit cafele şi le-au recomandat şoferilor pregătiţi pentru un drum lung să facă o pauză scurtă după fiecare două ore de condus.

Cafea?

Mulţumesc!   

Alexandra-Elena Petrovici, purtător de cuvânt IPJ Mureş: Sunt vizate autovehiculele străine care tranzitează judeţul Mureş, iar poliţiştii vor oferi conducătorilor auto, dar şi pasagerilor cafea pentru a lua o pauză din drumul lung pe care îl au de parcurs în contextul actual. 

Pe acelaşi subiect

În spatele fiecărui ''Mulţumesc!'' şi oricărui zâmbet ale refugiaţilor se ascunde însă o dramă.

Refugiată: Suntem obosite şi frustrate din cauza a tot ceea ce se întâmplă la noi în ţară. Nu ne-am aşteptat la aşa ceva, iar acum trebuie să ne ascundem, să găsim locuri în care să stăm. Trebuie să ne părăsim familiile, trebuie să ne părăsim casele. 

Peste 2,3 milioane de oameni au părăsit Ucraina

Gestul mureşenilor a fost apreciat de toţi şoferii aflaţi în trafic. În plus, refugiaţii au fost impresionaţi de ajutorul pe care l-au primit în România, atât la graniţe, cât şi în ţară.

Refugiată: Cred că românii ne-au ajutat foarte mult. Am stat la hotel, fiecare persoană ne-a ajutat şi întrebat cum ne simţim.

Au trecut aproape trei săptămâni de la izbucnirea conflictului militar, timp în care peste 2,3 milioane de oameni au părăsit Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cafea de la poliţişti pentru şoferii ucraineni care au fugit din calea războiului. În spatele fiecărui "Mulţumesc!" se ascunde o dramă