Antena Meniu Search
x

Când redevine armata obligatorie în România. Explicația oficialilor MApN

Ministerul Apărării Naționale a dezmințit, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, că România ar avea în vedere o eventuală reintroducere a serviciului militar obligatoriu, precum și o mobilizare a rezerviștilor. În plus, oficialii din domeniul Apărării anunță în ce condiții serviciul militar poate redeveni obligatoriu în România.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 22:12

Anunțul MApN despre armata obligatorie și chemarea rezerviștilor. ”Atenție la informațiile false!” - Facebook/MApN

”Atenție la informațiile false! Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false și circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme. În România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005. Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2)”, a transmis MApN.

Potrivit sursei citate, reluarea încorporărilor se poate face doar în caz de război, mobilizare militară sau stare de asediu.

”Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii (art. 3). Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face DOAR în situația decretării uneia dintre cele trei stări menționate mai sus”, a mai transmis MApN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Când redevine armata obligatorie în România. Explicația oficialilor MApN