Antena Meniu Search
x

Video Când vom circula pe cei 453 de km de autostradă dintre Suceava şi Buzău. Două loturi ar putea fi finalizate anul acesta

Mult aşteptata Autostradă a Moldovei este tot mai aproape de a deveni reală. Cei 453 de kilometri de şosea planificaţi vor trece prin oraşe precum Suceava, Bacău, Focşani şi Buzău.

de Adrian Obreja

la 12.06.2024 , 08:44

Se lucrează intens la Autostrada A7, denumită şi Autostrada Moldovei. mai ales pe secţiunea Buzău-Focşani care este formată din 4 loturi. Loturile 1 şi 4, cele din capete au termen de finalizare data de decembrie 2024, iar loturile 2 şi 3, cele din mijloc care sunt de altfel şi cele mai lungi au termen de finalizare aprilie 2025. Pe lotul 2, în Râmnicul Sărat stadiul lucrărilor a ajuns la 37%, asta în condiţiile în care încă se lucrează acolo.

Pe o parte Ministrul Transporturilor şi Premierul României când au fost ultima oară în vizită pe şantierul autostrăzii au dat asigurări că se va circula pe această secţiune Buzău-Focşani până la finalul acestui an. Pe de altă parte, constructorul a spus doar că spera acest lucru, nu a dat astfel de asigurări, luând în calcul că şi termenul de finalizare pentru acele două loturi este aprilie 2025. Pe lotul 2 unde stadiul lucrărilor a ajuns la 37% vor fi construite 12 poduri, cel mai lung fiind de aproximativ 800 de metri peste râul Râmnic şi DN22. Se lucrează în acest moment.

Valoarea acestei secţiuni de autostrăzise ridică la 1,3 miliarde de lei şi termenul de finalizare în totalitate a acestei secţiuni este aprilie 2025. 

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Când vom circula pe cei 453 de km de autostradă dintre Suceava şi Buzău. Două loturi ar putea fi finalizate anul acesta