Antena Meniu Search
x

Cătălin Cherecheş, fugar până în ultima clipă. A încercat să scape şi de poliţiştii germani şi s-a rănit la bărbie. Mătuşa lui gonea cu 200 km/h cu el în maşină

Cătălin Cherecheş a fost prins în Germania la 5 zile după ce i-a păcălit pe poliţiştii de frontieră şi a fugit din ţară cu buletinul vărului său. A fost ajutat de mătuşa lui care l-a dus la gara din Augsburg într-o cursă nebună, cu 200 de kilometri pe oră. Primarul fugar din Baia Mare a fost rănit la bărbie după ce a opus rezistenţă când a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

de Redactia Observator

la 29.11.2023, 17:10

Vezi și

Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost depistat şi reţinut, marţi, de poliţiştii bavarezi, în gara din Ausburg, Germania, la cinci zile de la fuga din România.  A ajuns acolo după o goană pe autostradă cu 200 de kilometri pe oră. Mătuşa lui era la volanul maşinii cu număr de înmatriculare în localitatea germană Neu Ulm.

Cherecheş, rănit la bărbie după ce a opus rezistenţă la arestare

Cei doi plănuiau să scape de autoturism şi mai apoi să ia un tren sau un taxi, când au fost depistaţi de autorităţi. Primarul avea la el peste 3.000 de euro, bani cu care voia să fugă şi din Germania: 3.265 de euro, forinţi - echivalentul a aproximativ 150 de euro şi lei - echivalentul a 320 de euro. A fost rănit la bărbie, după ce a opus rezistenţă când a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg

"În seara de 28 noiembrie, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional", a transmis IGPR. El a fost depistat de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

Pe acelaşi subiect

Există două scenarii pentru ca fugarul Cătălin Cherecheș să fie adus în țară: cel cu termen scurt, în care acesta consimte și revine în 10 zile, sau cel în care refuză predarea și atunci termenul este de 60 de zile. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat miercuri că lui Cătălin Cherecheş nu i se va aplica pedeapsa prevăzută în Legea fugarilor, deoarece acesta a fost prins de poliţiştii din Germania înainte de adoptarea acestui act normativ.  

Poliţistul de frontieră care l-a "scăpat" pe Cherecheş s-a oferit să facă testul poligraf

Avocaţii lui Cherecheş încă mai speră să-l scape de condamnare. Pe 7 decembrie se judecă o cerere de strămutare a procesului în care a fost deja condamnat. Între timp, poliţistul de frontieră care l-a "scăpat" pe edil în afara graniţei s-a oferit să facă testul poligraf ca să înlăture orice suspiciune că ar fi fost mituit de Cătălin Cherecheş. Pe lângă libertate, politicianul a rămas şi fără funcţia de primar, după ce prefectul a dat ordinul de încetare a mandatului.

Primarul Cătălin Cherecheş a fugit din ţară vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea, de la graniţa cu Ungaria, folosindu-se de un act de identitate al unei rude. Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar). 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cătălin Cherecheş, fugar până în ultima clipă. A încercat să scape şi de poliţiştii germani şi s-a rănit la bărbie. Mătuşa lui gonea cu 200 km/h cu el în maşină