Antena Meniu Search
x

Video Filmul prinderii lui Cătălin Cherecheş în Germania. Primarul din Baia Mare s-a ales cu mai multe răni, după ce s-ar fi opus încătuşării

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins seara trecută în Germania de poliţiştii bavarezi. Edilul s-ar fi opus arestării şi a suferit mai multe răni în momentul încătuşării. Dacă Cătălin Cherecheş va vrea să colaboreze cu autorităţile din Germania o să ajungă în ţară în regim de urgenţă. Atlfel, dacă contestă mandatul de extrădare, procedura poate dura chiar şi jumătate de an.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 29.11.2023, 08:16

Vezi și

Cu răni pe faţă şi încătuşat. Aşa l-au pozat poliţiştii bavarezi pe Cătălin Cherecheş la 5 zile după ce a fugit din ţară. Primarul din Baia Mare ar fi călătorit cu mătuşa lui, cu aproape 200 de kilometri pe oră pe o autostradă din Germania, cu direcţia gara din Augsburg.

Filmul prinderii lui Cătălin Cherecheş în Germania

Aceştia plănuiau ca acolo să abandoneze maşina şi mai apoi să ia un tren sau un taxi, însă au fost depistaţi de poliţişti şi de o agenţie federală de investigaţii poliţieneşti. Edilul nu s-ar fi lăsat încătuşat, astfel fiind rănit în momentul arestării. În Germania, Cherecheş ar fi avut depozitat aproape un milion şi jumătate de euro. 

La scurt timp după încătuşarea lui Cătălin Cherecheş, ministrul de Interne al României, Cătălin Predoiu, a făcut şi o postare în care felicita colaborarea dintre autorităţile române cu cele din Germania. 

Pe acelaşi subiect

Camerele de supraveghere l-au surprins pe edil cu câteva ore înainte de ieşirea din ţară. Cu o glugă pe cap şi un ghiozdan în spate, Cherecheş tocmai ce ieşise din primărie. A fost adus de un taximetrist pe care îl cunoştea şi credea că este urmărit de poliţie. Mai departe, a trimis şoferul la o adresă aflată în zonă şi a mers pe jos până la el.

Alexandru, taximetrist: A venit în fugă s-a urcat sus, după care mi-a făcut semn să mă duc şi mi-a scris pe parbriz Satu Mare. Avea o gentuţă gen borsetă, o geacă şi un hanorac şi avea gluga în cap că ploua afară. 

Ajuns în Satu Mare, Cherecheş a luat la întâmplare un alt taxi şi i-a cerut şoferului să-l ducă în Ungaria.

Şofer taxi Cherecheş: Era un client normal cu care am pornit la drum, fără să ştiu cine e.

De aici, povestea a devenit subiect de anchetă în toată Poliţia Română. Pentru că era dat în consemn la frontieră, Cătălin Cherecheş a folosit buletinul vărului său din Germania, cu care seamănă foarte bine şi l-a păcălit pe vameşul care l-a controlat. A trecut fără probleme vama Petea. Chiar premierul ar fi spus că îi este greu să creadă că fuga primarului a fost întâmplătoare, potrivit unor surse guvernamentale

Cristi Popovici, reporter: Poliţistul care nu şi-a dat seama că primarul din Baia Mare a prezentat un alt buletin la controlul de la vamă pentru a ieşi din ţară este acum cercetat de procurori pentru neglijenţă în serviciu. Potrivit codului penal, riscă între 3 luni şi 3 ani de închisoare. 

După ce s-a speculat că soţia ar fi cu el în străintate, Tabita Gliga a apărut ieri la sediul Poliţiei Mureş. Le-a adus pachet părinţilor ei, aflaţi în arest.

Dacă va alege să colaboreze cu autoriţăţile din Germania, Cătălin Cherecheş ar fi adus în ţară în regim de urgenţă. Însă dacă o să contestete mandatul de extrădare, edilul ajunge în faţa instanţei bavareze, acolo unde urmează să se decidă dacă va fi sau nu adus în România. 

Pe 7 decembrie i se judecă o cerere de strămutare a procesului în care a fost deja condamnat, depusă înainte de data sentinţei. 

Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheş: Dacă se adminte cererea de strămutare, hotărârea din apel va fi desfiinţată şi se va rejudeca procesul în apel. 

Practic, spune apărătorul său, ar putea scăpa de condamnare pentru că la o rejudecare a cazului s-ar depăşi termenul de prescripţe: aprilie anul viitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Filmul prinderii lui Cătălin Cherecheş în Germania. Primarul din Baia Mare s-a ales cu mai multe răni, după ce s-ar fi opus încătuşării