Antena Meniu Search
x

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania, la Augsburg. Anunțul Poliției Române

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare condamnat la 5 ani de închisoare cu executare și dat dispărut de mai multe zile, a fost prins în Germania, în orașul Augsburg. Din primele informații obținute de reporterii Observator, Cherecheș s-ar fi opus imobilizării, fiind rănit în zona feței. În zilele următoare, o instanță din Germania va valida mandatul de arestare. Dacă Cherecheș va colabora, atunci va fi predat în regim de urgență autorităților române. În cazul în care va constesta decizia de extrădare se va urma procedura clasică: o instanță germană va decide dacă și când va fi extrădat. Această hotărâre poate fi atacată cu apel. În cazul în care Cătălin Cherecheș nu va colabora, instanța din Germania va avea la dispoziție 30 de zile în care să ia o decizie. În total, extrădarea ar putea dura până la 180 de zile.

de Redactia Observator

la 28.11.2023, 21:00

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania, la Augsburg
Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania, la Augsburg - Arhivă (scop ilustrativ)

Cătălin Cherecheș era dat în urmărire internațională, iar Poliția Română a fost nevoită să coopereze cu autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia pentru a-i da de urmă.

"În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional. Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară", a transmis Poliția Română.

Cătălin Cherecheș urmează să fie adus în România pentru a-și ispăși pedeapsa

Cherecheș urmează să fie adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa. Acesta poate contesta mandatul de extrădare, pe motiv că justiţia a fost nedreaptă cu el. 

Pe acelaşi subiect

Cherecheş mai are o scăpare, spune avocatul său. Pe 7 decembrie i se judecă o cerere de strămutare a procesului în care a fost deja condamnat, depusă înainte de data sentinţei. "Dacă se admite cererea de strămutare, hotărârea din apel va fi desfiinţată şi se va rejudeca procesul în apel", explică Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheş.

Practic, spune apărătorul său, ar putea scăpa de condamnare pentru că la o rejudecare a cazului s-ar depăşi termenul de prescripţe: aprilie anul viitor.

Noi imagini cu Cătălin Cherecheș în noaptea în care a fugit din ţară

Au apărut noi imagini cu primarul din Baia Mare, căutat prin Interpol, după ce a fugit din ţară în ziua condamnării. În noaptea dispariţiei, Cătălin Cherecheş a fost filmat cum merge liniştit pe o stradă de lângă locuinţa sa, camuflat sub o glugă şi cu un ghiozdan în spate.

Soţia lui a venit astăzi la Poliţia Mureş, să le aducă pachet părinţilor săi. Şi tot astăzi, poliţistul care l-a lăsat să scape pe edil a fost dat, de superiorii săi, pe mâna procurorilor. 

Cătălin Cherecheş, condamnat la 5 ani de închisoare

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară.

Din completul de la Curtea de Apel Cluj a făcut parte şi judecătoarea Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, pe care soacra lui Cherecheş a încercat să o mituiască, pentru a obţine o condamnare mai uşoară sau chiar achitare. Cu o zi în urmă de aflarea sentinței, edilul a cerut strămutarea procesului de la Cluj la o altă instaţă competentă. 

Cătălin Cherecheş este acuzat de luare de mită în formă cotinuată. Procurorii DNA au reuşit să-l prindă în flagrant în aprilie 2016, când a luat 70.000 de lei pentru o numire în cadrul clubului de fotbal orăşenesc. Patru luni mai târziu era plasat în arest la domiciliu, iar în decembrie a fost eliberat. Cherecheş se întoarce în Primăria Baia Mare pe 10 mai 2017.

În februarie 2022, primeşte sentinţa în primă instanţă 5 ani de închisoare cu executare. În urmă cu o lună, soacra edilului încearcă să-i obţină o pedeapsă mai blândă şi negociază o mită de 50.000 de euro cu mama judecătoarei din dosar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania, la Augsburg. Anunțul Poliției Române