Antena Meniu Search
x

Predoiu: De ce un şef al IPJ Maramureş şi-a luat concediu fix când Cherecheş a fugit din ţară

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Arad, că nu existau informaţii despre intenţia primarului din Baia Mare de a fugi din ţară, el adăugând însă că şi-a pus întrebarea de ce un şef din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş şi-a luat concediu exact în acele zile, relatează Agerpres. 

de Redactia Observator

la 29.11.2023, 14:17

Predoiu: De ce un şef al IPJ Maramureş şi-a luat concediu fix când Cherecheş a fugit din ţară
Predoiu: De ce un şef al IPJ Maramureş şi-a luat concediu fix când Cherecheş a fugit din ţară - Agerpres

Predoiu a fost întrebat, în conferinţa de presă, dacă existau informaţii înainte de fuga lui Cătălin Cherecheş. "Informaţii ca atare nu au existat, dar eu am considerat că Poliţia Maramureş trebuia să fie mai atentă, proactivă. Mi-am pus întrebarea de ce un membru al IPJ Maramureş important acolo şi-a luat concediu exact în acele zile. Dar această chestiune o va lămuri ancheta în curs", a spus ministrul de Interne, precizând că se referă la "cel care ţinea locul şefului", pe care l-a "îndepărtat din funcţie imediat".

Predoiu spune că Cherecheş s-a rănit la faţă când încercat să scape

Referitor la detaliile acestui caz, ministrul Afacerilor Interne a spus că nu vrea să comenteze mai mult pentru a nu părea că îşi arogă "nişte merite, care până la urmă aparţin poliţiştilor români, maghiari şi germani".

"Pe baza unor informaţii care au fost coroborate între poliţişti români, maghiari şi germani s-a refăcut traseul fugii, s-au localizat adresele la care a poposit în această deplasare şi, în final, s-a organizat o supraveghere în limita legii acolo unde a staţionat până a avut tentativa, se pare, de a se deplasa într-o altă localitate", a declarat ministrul Cătălin Predoiu.

Pe acelaşi subiect

Referitor la rănile de pe faţa primarului fugar, Predoiu a spus că nu cunoaşte "provenienţa" acestora şi că a văzut poza pe care "se pare" poliţiştii germani au oferit-o. Ministrul a adăugat totuşi că primarul s-ar fi rănit "în cursul încercării de a scăpa de legitimare", dar că nu ştie cu precizie.

Predoiu, după fuga lui Cherecheș: România e în top 5 la protecția frontierelor

Cătălin Predoiu a mai declarat că procedurile de aducere în ţară a fugarului sunt în curs, dar nu a putut preciza când se va întâmpla acest lucru, menţionând că mai multe instituţii, unele din afara ţării, lucrează în acest sens. Referitor la încrederea în autorităţile de frontieră după fuga primarului din Baia Mare, ministrul Predoiu a subliniat că acesta "este un caz izolat" şi nu este reprezentativ pentru tot sistemul.

"Astfel de situaţii sunt în toate statele UE, sunt persoane care reuşesc să scape de controlul de frontieră. România este o ţară cu performanţe, ca să nu spun de top trei, de top cinci în protecţia frontierelor în Europa. Un caz de astfel de notorietate nu presupune că sunt multe altele", a mai afirmat ministrul Afacerilor Interne. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Predoiu: De ce un şef al IPJ Maramureş şi-a luat concediu fix când Cherecheş a fugit din ţară