Antena Meniu Search
x

Cătălin Cherecheş nu mai e primar în Baia Mare. Prefectul de Maramureş a emis ordinul de încetarea de drept a mandatului

Prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, a emis, miercuri, ordinul privind constatarea încetării, de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 29.11.2023, 14:47

Prefectul de Maramureș a emis ordinul de încetarea de drept a mandatului lui Cătălin Cherecheș

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Maramureș, decizia a fost luată având în vedere „Sentința Penală nr.41/2022 a Tribunalului Cluj, copia Dispozitivului Deciziei Penale nr.1704/A/2023 a Curții de Apel Cluj, definitivă, prin care domnul Cătălin Cherecheș a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare”.

„Această decizie vine în urma unei evaluări atente a situației juridice și a respectării prevederilor legale în vigoare. Prefectul Rudolf Stauder subliniază că această măsură are în vedere interesul public și necesitatea asigurării bunei funcționări a administrației locale în beneficiul comunității”, se arată în comunicat.

Prefectura arată că actul administrativ va fi adus la cunoștința părților pentru a respecta prevederile legale în vigoare. Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, a fost prins, marți seara, în Augsburg, Germania, și urmează să fie adus în țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Cătălin Cherecheş nu mai e primar în Baia Mare. Prefectul de Maramureş a emis ordinul de încetarea de drept a mandatului