Antena Meniu Search
x

Video Cazul Cherecheş a deschis cutia Pandorei în Asociaţia rezerviştilor din Ministerul de Interne. Fostul primar de Baia Mare nu este singurul penal

Cazul Cherecheş deschide cutia Pandorei şi în Asociaţia rezerviştilor din Ministerul de Interne. Azi urmează să se discute excluderea fostului primar din asociaţie, din cauza condamnării sale penale. Iar conducerea a descoperit cu această ocazie că şi alţi membri sunt în aceeaşi situaţie. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 30.11.2023, 14:04

Vezi și

Cătălin Cherecheş era membru onorific al acestei asociaţii din 2020. Fostul edil de Baia Mare a intrat în această asociaţie, după ce aceştia au primit un spaţiu nou în care să îşi desfăşoare activitatea. Potrivit hotărârii de Consiliul Local prin care a fost acordat acest spaţiu, membrii asociaţiei nu mai plăteau taxe şi impozite, dar nici chirie pentru acest spaţiu timp de doi ani de zile.

Cutia Pandorei în Asociaţia rezerviştilor din Ministerul de Interne

Această legitimaţie a fost găsită asupra sa în urmă cu două zile când Cătălin Cherecheş a fost prins de către poliţişti în Germania. Azi dimineaţă, asociaţia s-a întrunit şi a decis excluderea primarului din Baia Mare din această asociaţie. De asemenea, oficial de ieri Cătălin Cherecheş nu mai este primarul municipiului Baia Mare, după ce prefectul a semnat ordinul de încetare a mandatului. 

Fostul edil din Baia Mare s-a opus arestării, spun agenţii bavarezi, şi aşa s-a ales cu faţa şifonată. 

Pe acelaşi subiect

Bogdan Dinu, reporter Observator: Avea la el cartea de identitate din România, una tot pe numele lui emisă de autorităţile Italia, țară în care are rezidența, dar şi alte legitimații, inclusiv pe cea de la Camera Deputaţilor. În buzunare, nemţii i-au găsit în jur de 3.000 de euro, 150 de forinţi şi câteva sute de lei. 

Surse Observator spun că primarul ar fi fost localizat şi supravegheat două zile în Germania. Autorităţile din România ar fi trimis informaţii cu adresele tuturor rudelor din Europa care l-ar fi putut adăposti pe fugar. Telefonul mobil l-a dat de gol. 

Traseul este de film. Imediat ce reuşeşte să iasă din ţară cu buletinul vărului său pe la vama Petea, Cherecheş se opreşte în Ungaria unde cumpără două cartele de telefon prepay. E vineri, ora 14. Închiriază apoi o maşină cu ajutorul unui angajat dintr-un hotel  şi merge până în Austria. Abandonează autoturismul şi ia altul până în Germania, acolo unde stă mătuşa lui, mama vărului de la care a furat identitatea. Destinaţia finală ar fi fost Italia, potrivit surselor Observator.

Familia lui Cherecheş, cercetată după ce l-a ajutat să fugă

Bogdan Dinu, reporter Observator: Fostul primar din Baia Mare ar fi simţit că poliţiştii nemţi îl filează şi ar fi încercat să creeze o diversiune. A chemat un taxi la reşedinţa mătuşii sale, însă n-a onorat comanda. Când a văzut că ofiţerii pleacă după autoturism, s-a urcat în maşina rudei sale cu destinaţia gara Ausburg. Ce nu ştia fugarul Cherecheş era faptul că poliţiştii germani mai aveau o echipă de investigaţii pe urmele sale. 

Ofiţerii bavarezi l-au reperat pe autostradă, în timp ce mătuşa, aflată la volan, conducea cu 200 de kilometri pe oră. Cherecheş ar fi stat tot timpul ascuns, culcat pe bancheta din spate. Zona era împânzită de camere video, cu funcţie de recunoaştere facială. În gară ar fi încercat să scape de mașină și să ia un taxi. N-a mai apucat. A fost dus în arestul poliției Augsburg unde va rămâne până când va fi prezentat instanței de judecată. 

Legea fugarului, care suplimentează pedepsele cu până la trei ani de închisoare, adoptată ieri, nu i se va aplica lui Cherecheş, retroactiv. 

Mătuşa, doctor de profesie, patroană de clinică în Germania, este aceeaşi la care Cherecheş, în trecut, a cărat cu punga, în tranşe de câte 10 mii de euro, un milion şi jumătate de euro. Edilul s-a justificat în faţa Agenției Naționale de Integritate că nu are încredere în sistemul bancar românesc. Suma impresionantă ar fi fost un împrumut de la mama sa. 

Cătălin Cherecheş: Dumnezeu m-a binecuvântat şi crede în corectitudinea mea!

Cherecheş s-ar fi folosit de întreaga familie şi prieteni pentru a-şi salva pielea. Socrii sunt în arest pentru că au încercat să-i cumpere libertatea de la magistratul care îi judeca dosarul. Soţia, Tabita, face drumuri la arest şi îi consolează. Vărul, de la care a furat identitatea, cetăţean german şi medic, o să ajungă şi el în faţa anchetatorilor. Explicaţii ar urma să dea şi mătuşa vitezomană din Germania. 

Ieri, oficial, Cătălin Cherecheş a rămas şi fără scaunul de primar. Prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cazul Cherecheş a deschis cutia Pandorei în Asociaţia rezerviştilor din Ministerul de Interne. Fostul primar de Baia Mare nu este singurul penal