Antena Meniu Search
x

Nemţii admit că poliţiştii au folosit forţa fizică pentru a-l aresta pe Cătălin Cherecheş: A fost rănit ușor şi tratat la faţa locului

La solicitarea Observator, Biroul Procurorului General din Munchen a oferit precizări cu privire la arestarea lui Cătălin Cherecheş, prins marţi seară la Augsburg. Fostul primar din Baia Mare fugise din ţară după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Filmul operaţiunii este impresionant.

de Redactia Observator

la 29.11.2023, 18:30

Filmul arestării lui Cătălin Cherecheş în Germania
Filmul arestării lui Cătălin Cherecheş în Germania

Cătălin Cherecheş a fost prins în Germania la 5 zile după ce i-a păcălit pe poliţiştii de Frontieră şi a fugit din ţară cu buletinul vărului său. A fost ajutat de mătuşa lui care l-a dus la gara din Augsburg într-o cursă nebună, cu 200 de kilometri pe oră. Primarul fugar din Baia Mare a fost rănit la bărbie după ce a opus rezistenţă când a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg, potrivit unor surse judiciare. De altfel, nemţii admit că poliţiştii au fost nevoiţi să folosească forţa fizică.

Filmul arestării lui Cătălin Cherecheş în Germania

"Persoana urmărită a fost arestată de forțele de poliție din Augsburg pe 28 noiembrie 2023, în jurul orei 18:30, la solicitarea Parchetului General din München. Pe 27 noiembrie 2023, Procuratura Generală din München a aflat că persoana urmărită s-ar fi aflat în regiunea München. Procuratura Generală din München a dispus, prin urmare, măsuri de supraveghere și monitorizare a telecomunicațiilor, în urma cărora pe 28 noiembrie 2023 a fost stabilită locația persoanei respective și a fost posibilă arestarea sa", a declarat Biroul Procurorului General din Munchen.

"Arestarea s-a făcut în baza unui mandat european emis de Judecătoria Cluj pe 24 noiembrie 2023. Din câte știm, bărbatul urmărit s-a opus arestării, astfel că polițiștii au fost nevoiți să folosească forța fizică. Bărbatul urmărit a fost rănit ușor. Leziunile ușoare au fost tratate de un medic în regim ambulatoriu. O singură fotografie a bărbatului urmărit a fost făcută în scop de identificare", a precizat Biroul Procurorului General din Munchen.

Pe acelaşi subiect

"Tribunalul Augsburg a dispus astăzi arestarea sa preventină. Ulterior, Parchetul General din München va pronunța o decizie privind extrădarea sa la Tribunalul Regional Superior din München. Această decizie este de așteptat să fie luată în termen de două săptămâni. Durata procedurii de extrădare nu poate fi încă estimată", adaugă Biroul Procurorului General din Munchen.

Cătălin Cherecheş, condamnat la 5 ani de închisoare

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară.

Din completul de la Curtea de Apel Cluj a făcut parte şi judecătoarea Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, pe care soacra lui Cherecheş a încercat să o mituiască, pentru a obţine o condamnare mai uşoară sau chiar achitare. Cu o zi în urmă de aflarea sentinței, edilul a cerut strămutarea procesului de la Cluj la o altă instaţă competentă. 

Cătălin Cherecheş este acuzat de luare de mită în formă cotinuată. Procurorii DNA au reuşit să-l prindă în flagrant în aprilie 2016, când a luat 70.000 de lei pentru o numire în cadrul clubului de fotbal orăşenesc. Patru luni mai târziu era plasat în arest la domiciliu, iar în decembrie a fost eliberat. Cherecheş se întoarce în Primăria Baia Mare pe 10 mai 2017.

În februarie 2022, primeşte sentinţa în primă instanţă 5 ani de închisoare cu executare. În urmă cu o lună, soacra edilului încearcă să-i obţină o pedeapsă mai blândă şi negociază o mită de 50.000 de euro cu mama judecătoarei din dosar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Nemţii admit că poliţiştii au folosit forţa fizică pentru a-l aresta pe Cătălin Cherecheş: A fost rănit ușor şi tratat la faţa locului