Antena Meniu Search
x

CNATDCU a dat verdictul FINAL în cazul doctoratului şefei DNA. Kovesi NU a plagiat

Comisia de Etică desemnată de CNATDCU să analizeze teza de doctorat a şefei DNA a ajuns la concluzia că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat.

Comisia de Etică desemnată de CNATDCU să analizeze teza de doctorat a şefei DNA a ajuns la concluzia că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat.

Consiliul General al CNATDCU a analizat raportul întocmit de Comisia juridică, document care are la bază analiza a trei experţi care au evaluat teza de doctorat a procurorului-şef al DNA, şi a decis că aceasta nu a plagiat şi a propus Ministerului Educaţiei menţinerea titlului de doctor.

Comisia care a dat verdictul a fost formată din trei specialişti: prof. univ. dr. Vlad Constantinesco, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Robert Schumann" din Strasbourg (Franţa), prof. univ. dr. Claudia Ghica-Lemarchad, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes 1 (Franţa), şi prof. univ. dr. Radu Chiriţă, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Membrii Comisiei au stabilit că 4 la sută din teză, adică aproximativ 20 de pagini din 444, sunt similare cu alte surse.

În aceste condiţii, Consiliul General al CNATDCU a propus Ministerului Educaţiei menţinerea titlului de doctor al procurorului şef al DNA.

Anuntul a fost facut de Mircea Bob, preşedintele comisiei juridice a CNADCTU, care a precizat că decizia a fost luată dupa ce Consiliul General şi-a însuşit raportul Comisiei Juridice, cu 35 de voturi pentru mentinerea titlului de doctor şi o singură abţinere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » CNATDCU a dat verdictul FINAL în cazul doctoratului şefei DNA. Kovesi NU a plagiat