Antena Meniu Search
x

Noi DOVEZI privind plagiatul Laurei Codruța Kovesi: GIP susţine că şefa DNA a plagiat capitole întregi

Grupul de Investigaţii Politice publică noi dovezi privind plagiatul Laurei Codruţa Kovesi în teza de doctorat.

Grupul de Investigaţii Politice publică noi dovezi privind plagiatul Laurei Codruţa Kovesi în teza de doctorat.

Potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Grupului de Investigaţii Politice, şefa DNA ar fi copiat capitole întregi din anumite lucrări.

Pentru a-și ascunde plagiatul, Kovesi a procedat hoțește: a schimbat unele cuvinte din textul original, scrie GIP.

iThenticate a identificat un procent de 34% plagiat în capitolele 2, 3 și 4 ale tezei de doctorat a lui Kovesi.

În capitolele 2, 3 și 4 ale tezei sale de doctorat, Laura Codruța Kovesi a plagiat masiv cartea „Traficul de ființe umane. Infractor. Victima. Infracțiune" scrisă de o echipă condusă de profesorul Gheorghiță Mateuț și publicată în anul 2005 la Editura Alternative Sociale din Iaşi.

De exemplu, subcapitolul II.3.2.1 al tezei lui Kovesi plagiază în întregime subcapitolul 4 al Capitolului 1 al lucrării lui Mateuț. Kovesi nu a pus ghilimele, nu a citat, nu a pus vreo notă de subsol. A încercat însă să-și ascundă furtul prin mici modificări aduse textului original.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În loc de „noua configurație a Europei" cum apare în textul original, Kovesi a scris „noua dimensiune a Europei"; în loc de „scoate în evidență pericolul" cum apare în textul original, Kovesi a scris „evidențiază pericolul"; în loc de „se impune astfel" cum apare în textul original, Kovesi a scris „s-a impus astfel"; în loc de liniuțele care apar în textul original, Kovesi a pus săgeți.

Săptămâna viitoare, după ce GIP va publica toate rapoartele iThenticate care demonstrează plagiatul lui Kovesi, va trimite o reclamaţie către Consiliului General al Comisiei din cadrul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Noi DOVEZI privind plagiatul Laurei Codruța Kovesi: GIP susţine că şefa DNA a plagiat capitole întregi