Antena Meniu Search
x

Comoara găsită de doi tineri într-o pădure din Vrancea. Se crede că este mai veche de 2.000 de ani

Descoperire inedită făcută de doi tineri într-o pădure din Vrancea cu ajutorul unui detector de metale. Tinerii au dat peste 150 de monede greceşti, despre care se crede că sunt mai vechi de 2.000 de ani.

de Redactia Observator

la 04.03.2024, 09:57

Comoara a fost găsită, sâmbătă, în satul Podu Lacului, din comuna Poiana Cristei. Piesele urmează să fie examinate pentru a putea fi determinată autenticitatea și perioada istorică.

Comoara din pădure 

Monedele vor fi transferate în siguranță mai întâi la Direcția Județeană de Cultură și, de acolo, la Muzeul de Istorie a Vrancei. După ce va fi evaluată şi valoarea, se va stabili şi recompensa pentru cei doi localnici care le-au găsit. Potrivit legii patrimoniului, ei au dreptul la 30% din valoarea comorii iar în cazul în care descoperirea este excepțională, la o bonificație de 15% din valoare.

”Doi norocoși, unul având legătură cu Poiana Cristei au descoperit în satul Podu Lacului peste 150 monezi ce le estimăm, neprofesionist, ca fiind drahme antice grecești. Încă o dovada ca suntem de peste 2000 de ani”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Vlad Petruș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Comoara găsită de doi tineri într-o pădure din Vrancea. Se crede că este mai veche de 2.000 de ani