Antena Meniu Search
x

Video Controalele s-au încheiat, azilele groazei sunt tot acolo. Un nou caz dramatic în Voluntari: pacienţi ţinuţi nemâncaţi, care încercau să sară gardul pentru a fugi de chin

Bolnavi şi bătrâni lăsaţi fără mâncare şi medicamente zile întregi. Ororile au fost descoperite de inspectorii sociali şi procurorii DNA la un nou azil al groazei în Voluntari, Ilfov. Oamenii nimănui erau ascunşi în parcări de supermarket şi la hotel când veneau controale. Asistentul social al centrului era acelaşi ca la azilele groazei ale fraţilor Godei, închise şi ele în vara acestui an. Patronii, un poliţist şi un medic rezident, au fost arestaţi pentru 30 de zile.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 27.10.2023, 19:46

Vezi și

Peste 40 de bătrâni şi bolnavi avea centrul groazei din Voluntari descoperit de inspectorii sociali. Deseori erau înfometaţi şi lăsaţi fără tratament. Centrul nu avea nici medic şi nici asistentă medicală. "Nici n-am cuvinte să vă spun, ne dădea la ore nepotrivite, dacă aveau un control, uita să ne mai dea, ne ţineau toată ziua nemâncate", a declarat Sevastiţa Mălăieru. Este mărturia unei bunici, pe care doar faptul că a plecat de acolo a salvat-o de la moarte. "Dimineaţa mâncam două felii de salam, şi o bucată de margarină pe pâine, că unt n-am văzut. Seara ne dădea două linguri de orez cu lapte", a declarat Sevăstiţa Mălăieru.

Proprietarul clădirii în care funcţiona centrul a fost martor la unele dintre orori

Proprietarul clădirii în care funcţiona centrul a fost martor la unele dintre orori. "Mulţi, săracii, dacă nu mâncau, săreau gardul. Aici era o poartă şi săreau gardul. Şi le ziceam "De ce sări gardul?" "vreau să scap de aici că mă tin flămând", a declarat Haralambie Caleşu, proprietar clădire. La un moment dat, unul dintre bolnavi a ajuns singur acasă, după cum arată interceptările. Disperaţi, bolnavii îşi pierdeau controlul, iar zgomotul îi deranja pe vecini. În cele şapte camere din acest cămin uneori erau cazate si peste 40 de persoane, cele mai multe dintre ele care nu se puteau deplasa şi erau imobilizate la pat.

Centrul a fost închis în urmă cu două săptămâni. Patronii au mutat însă pacienţii într-o altă clădire, fără autorizaţie de funcţionare. "Am încheiat un contract, i-am dat bani. Am plătit vineri şi a rămas luni să-mi dea chitanţă, dar mi-a dat contractul, am făcut contractul cu ea, a rămas să-i dau până la 104 milioane, a rămas să-l aduc vineri că vineri îl externa din spital şi pe cine găsesc aici", a declarat Petre Niculae, aparţinător. Bărbatul a sunat la 112. După scandalul azilelor groazei din Voluntari, au fost controlate aproape 3000 de centre de îngrijire în această vară. În urma neregulilor găsite, au fost închise 54 de cămine şi s-au dat amenzi în valoare de peste 37.000 de lei. Dar asta nu i-a speriat pe cei care fac din suferinţă o afacere pe bani grei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Controalele s-au încheiat, azilele groazei sunt tot acolo. Un nou caz dramatic în Voluntari: pacienţi ţinuţi nemâncaţi, care încercau să sară gardul pentru a fugi de chin