Antena Meniu Search
x

Video Cum a reuşit Clotilde Armand să facă de fapt economie în contractul cu Romprest. Un document obţinut de Observator arată că în unele zone nu se mai face curăţenie

Primarul Clotilde Armand a făcut economie la curăţenie. A tăiat de pe listă mai multe zone din Sectorul 1 în care nu se mai ridică deşeurile. Asta arată protocolul încheiat cu firma de salubritate Romprest. În zeci de zone, printre care Gara de Nord, de exemplu, numărul de ore pentru curăţenie este zero. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 02.09.2021, 20:27

Vezi și

"Pur şi simplu a redus aria de acoperire a serviciilor de salubritate. Nu s-a negociat practic nimic ci pur si simplu s-au tăiat anumite zone"

Aşa sună acuzaţiile locuitorilor din sectorul 1 iar documentul obţinut de reporterii Observator le susţin. Edilul se laudă că a economisit 115 milioane de lei pentru următoarele două luni, dar explicaţia e una simplă. 

Practic, motivul ieftinirii serviciilor este acela că primăria a tăiat de pe listă zeci de zone din sector care figurează acum fără întreţinere şi curăţenie.  

Sorin Velicu, director Romprest: Primăria ne-a înaintat un program de salubrizare stradală cu frecvenţe diminuate cu aproape 60%. Înseamnă, de multe ori, o singură dată pe săptămână. 

Pe acelaşi subiect

Trotuarul nu se mai mătură pe aproape o mie de străzi. 

În ce zone din Sectorul 1 nu se va mai face curăţenie

Andreea Milea, reporter Observator: În zona Gării de Nord sunt prevăzute zero ore de întreţinere. Asta in conditiile in care pe aici trec zilnic zeci de mii de persoane care circulă cu mijloacele de transport in comun: cu trenul, cu metroul sau cu autobuzul. 

Nu se va face curăţenie deloc nici în jurul unor parcuri din sector. 

Andreea Milea, reporter Observator: Nu va fi intreţinută nici zona din jurul pietei Charles de Gaules, adică la intrarea in parcul Herăstrău şi în apropierea gurilor de metrou. 

Consilierii locali nu au votat protocolul, ceea ce înseamnă că prevederile nu se pot aplica. 

Dinu Gheorghe, consilier local Sector 1 PNL: Sunt străzi pe care se trece de zero ori pe lună, dacă vă vine să credeţi. Deci nu se face curăţenie deloc. 

Florin Manole, preşedinte PSD Sector 1: Clotilde Armand ar trebui să negocieze preţurile dacă vrea economii la buget, nu să se facă mai puţină treabă.

Clotilde Armand spune însă că refuzul consilierilor de a vota reprezintă un alt şantaj la adresa ei.  Mai ales că acesta a fost discutat în prezenţa prefectului Capitalei. 

Săptămâna viitoare, la Primăria Sectorului 1 are loc o nouă şedinţă în care consilierii psd şi pnl vor propune modificarea documentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Cum a reuşit Clotilde Armand să facă de fapt economie în contractul cu Romprest. Un document obţinut de Observator arată că în unele zone nu se mai face curăţenie