Antena Meniu Search
x

Video Sectorul 1 ar putea ajunge din nou sufocat de gunoaie. Romprest a anunţat că va lucra la capacitate redusă, după ridicarea stării de alertă

Prefectul Capitalei a respins cererea primarului Clotilde Armand de a prelungi cu 15 zile starea de alertă. Astfel că, de marţi Romprest va fi singura firmă de salubritate care curăţă sectorul. Au anunţat deja că vor funcţiona la capacitate redusă. Primarul nu a plătit nici măcar o parte dintre facturile restante, iar asta înseamnă că sectorul poate ajunge oricând în situaţia de acum o lună. Sufocat de gunoaie. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 23.08.2021, 20:53

Vezi și

Pubele goale, fără mormane de gunoaie iar pe străzi, răzleţ, câte un sac cu gunoi. Sectorul 1 este în sfârşit curat. 

Chiar şi aşa, primăria Sectorului 1 a cerut prefectului prelungirea stării de alertă pentru alte 15 zile. Fără succes

Alin Stoica, prefectul Capitalei: În urma informaţiilor pe care le-am primit de la Garda de Mediu, DSP Bucureşti, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti, situaţia din teren arată că situaţia salubrizării în Sectorul 1 este în acest moment bună şi nu se impune prelungirea stării de alertă.

Ce se întâmplă după ridicarea stării de alertă în Sectorul 1

Pe acelaşi subiect

Asta înseamnă că de mâine primăria de sector nu mai are dreptul să angajeze o altă firmă de salubritate în afară de Romprest. În condiţiile în care Clotilde Armand nu a plătit nici măcar o parte din datoriile pe care le are către operatorul de salubritate, firma nu va putea funcţiona la capacitate maximă. Şi ne-am putea întoarce de unde am plecat. 

Iancu Toader, avocat Romprest: În lipsa plăţii acestor datorii... Urmând a menţine aceeaşi poziţie de reducere a frecvenţelor, dat fii faptul că e un drept legal şi contractual.

Negocierile ar fi trebuit să aibă loc în cele 30 de zile de stare de alertă. 

Dinu Gheorghe, consilier local PNL: Doamna primar a fost în concediu. Cumva e o ironie a sorţii să ai stare de alerta şi să pleci în concediu. 

Reacţia lui Clotilde Armand, după ridicarea stării de alertă

Chiar şi din concediu, primarul ameninţă pe Facebook că vom avea din nou stare de alertă, dacă Romprest nu adună tot gunoiul. 

Florin Manole, preşedinte PSD S1: Litigiile între părţi se rezolvă în instanţă, nu se rezolvă în stradă, nu se rezolvă pe seama cetăţenilor care acum sunt în situaţia de a plăti trei companii care strâng gunoiul în Sectorul 1. 

Iar sumele sunt de ordinul milioanelor de lei. 

În cele 30 de zile de stare de alertă, Primăria Sector 1 a angajat alte două firme de salubritate. Braicata, pentru a ridica 100 de tone de gunoi pentru 75.000 de lei, şi Rebu, pentru peste 6 milioane de lei. Şi firma Romprest are de încasat de la primărie aproape 8 milioane de lei. 

Peste două zile, reprezentantii Romprest şi Clotilde Armand se vor întâlni pentru o negociere astfel încât să eşaloneze datoriile, iar Romprest să poată funcţiona la capacitate maximă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Sectorul 1 ar putea ajunge din nou sufocat de gunoaie. Romprest a anunţat că va lucra la capacitate redusă, după ridicarea stării de alertă