Antena Meniu Search
x

Video Cum ne putem proteja, după ce am accesat un link suspect trimis de hakeri pe reţelele de socializare

"Tu eşti în acest videoclip?" Pare o întrebare nevinovată, însă dacă primiţi acest mesaj pe reţelele de socializare, iar textul este însoţit de un link, cel mai probabil cineva încearcă să vă spargă contul. Este avertsimentul specialiştilor, care spun că astfel de mesaje s-au înmulţit în ultima vreme. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 18.01.2022, 08:30

Vezi și

Dacă apucăm să accesăm acel link trebuie să ştim că este foarte important să ne schimbăm parola contului de socializare şi să ne activăm autentificarea în doi paşi.

De asemenea este important ca la setările  de confidenţialitate să fim foarte atenţi deoarece cel care a încercat să ne spargă contul a instalat şi alte aplicaţii pe telefon.  Astfel că trebuie să verificăm dispozitivul şi să ştergem aplicaţiile care ni se par suspecte.

Cum putem să ne protejăm după ce am accesat un link suspect

De asemenea, este important să vedem şi setările de confidenţialitate pentru a vedea dacă contul nostru de socializare este logat şi pe alte dispozitive. 

Iar în cazul în care am efectuat toţi aceşti paşi , trebuie să ne scanăm telefonul cu un sistem antivirus. Cel mai important sfat al specialiştilor este acela să fim precauţi şi chiar dacă suntem curioşi să vedem ce se ascunde în spatele acestui link, să nu îl accesăm.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Cum ne putem proteja, după ce am accesat un link suspect trimis de hakeri pe reţelele de socializare