Doi poliţişti reţinuţi, în cazul bărbatului din Piteşti care a murit în timp ce era imobilizat de agenţi

De Cristian Ionescu.
Publicat: 18.04.2021, 18:03.
Actualizat: 18.04.2021, 18:25

Doi agenţi de poliţie au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după decesul bărbatului din Piteşti, care a fost imobilizat de mai mulţi agenţi, unul dintre ei punându-i genunchiul pe gât.

Procurorul a anunţat că cei doi poliţişti au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul de "lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte", încadrare care a fost schimbată, cea anterioară fiind "ucidere din culpă".

Dacă cei doi agenţi vor fi găsiţi vinovaţi, riscă de la şase la 12 ani de închisoare. Procurorul a precizat că au fost avute în vedere toate probele administrate până în acest moment, coroborate cu raportul de necropsie. Întrebat cum au motivat cei doi poliţişti faptele lor, aceştia ar fi invocat motive care ţin de dreptul la apărare.

Procurorul precizează că s-au analizat imagini, declaratii ale martorilor şi rănile victimei, concluzionate la necropsie. Toţi poliţiştii implicaţi în incidentul de la Piteşti, în urma căruia un bătrân a murit, au fost audiaţi de procurori. Bătrânul care a murit era fost inginer la combinatul petrochimic din oraş. Vecinii îl cunoșteau ca om calm și împaciuitor. Era casatorit și avea un copil, care trăieşte în Spania.

Citește și:

Anchetatatorii au anunţat, duminică dimineaţa, rezultatele necropsiei în cazul bărbatului care a murit, după ce un poliţist l-a imobilizat cu genunchiul pe gât. Potrivit acestora, moartea bărbatului a fost violentă și s-a produs prin asfixiere

Revenim cu amănunte.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.