Antena Meniu Search
x

Video "Eu văd lipsa copilului meu zi de zi". Tatăl fetei găsite moartă în canapea, sfâşiat de durere la 2 luni de la înmormântare. Ilie Şerbuc ar putea fi extrădat

Principalul suspect în cazul morţii copilei de 12 ani, găsită într-un sac într-un apartament din Bucureşti, este cu un pas mai aproape de extrădare. Judecătorii olandezi au dezbătut solicitarea autorităţilor din România. Peste două săptămâni individul va afla dacă va fi predat poliţiei de la noi. Între timp, anchetatorii au refăcut pas cu pas filmul crimei. Vă avertizez, urmează informaţii şi imagini care vă pot afecta emoţional. 

de Redactia Observator

la 03.08.2023, 08:55

De când a fost arestat de poliţia din Olanda, Ilie Şerbuc a refuzat să colaboreze cu poliţiştii din România. Ieri, judecătorii olandezi au avut prima şedinţă pentru a dezbate cererea de extrădare, dar vor da verdictul abia peste două săptămâni.

Vasile Constantin, tatăl fetei: Sper să fie condamnat. Ambii. Şi mama. Să fie condamnaţi maxim, pe viaţă.

Filmul crimei care a îngrozit Capitala

Până atunci, anchetatorii refac pas cu pas ultimele ore din viaţa Anei. Copila a vorbit ultima dată la telefon cu tatăl ei pe 9 aprilie. Era la mama ei şi urma să meargă acasă peste două zile. Nu a mai apucat.

Pe acelaşi subiect

Cristina Filip, reporter Observator: 11 aprilie, rămasă acasă cu partenerul mamei, copila este ucisă prin asfixiere. S-a întâmplat într-un apartament din acest bloc. Ca să scape de cadavru l-a băgat în mai mulţi saci de plastic şi l-a ascuns în lada une canapele. Fără să îşi pună vreo întrebarea despre dispariţia fetei, două zile mai târziu, pe 13 aprilie, Simona Iftimovici împreună cu bărbatul pleacă spre Spania cu un autocar. 

După alte două zile se angajează la o fermă din Lerida. 

Pavel Emilian Marius, muncitor Spania: La ferma unde lucrăm, când ne fac contractele, ne fac poze. Prima zi nu a venit la muncă. Că îl doare stomacul, probabil că aştepta să vină ea de la muncă. Probabil el s-a panicat. De ce îmi face poze, de ce trebuie să semnez?

Bărbatul fuge în Olanda, după ce ajunge cu mama fetei în Spania

Bărbatul pleacă la scurt timp spre Olanda. În tot acest timp, mama femeii o caută disperată. După mai bine de o săptămână, Simona Iftimovici îi dă asigurări că vor trece pe la ei.

Lorica Iftimovici, bunica fetei: Venim vineri după-amiază pe la voi. Ăla a fost ultimul mesaj. Și i-am trimis eu mesaje vocale... Mona, răspunde! Răspunde! Parcă ești sechestrată de nu mai răspunzi deloc, la niciun telefon!

La aproape o lună de la dispariţie, familia biologică a copilei anunţă dispariţia la Poliţie.

Lorica Iftimovici, bunica fetei: Au venit de la Poliția Capitalei acasă, i-au făcut lui portretul-robot, mi l-au arătat ca să văd dacă el este. I-am spus că el este...

O lună mai târziu, pe 3 iunie, proprietarul apartamentului face descoperirea macabră. Patronul fermei la care lucra Simona Iftimovici vede cazul la televizor şi se hotărăşte să anunţe poliţia. Pe 6 iunie analizele de laborator confirmă: în sac e trupul Anei. 

După ore întregi de audieri în Spania, mama fetei este lăsată să vină în România cu un autocar. Între timp, copila ei era înmormântată în Capitală. După două zile, a fost preluată de la vamă de poliţişti, care au dus-o direct în faţa anchetatorilor de la Omoruri.

Mama fetei a spus că este nevinovată

Monica Iftimovici, mama fetei: Luni seara am auzit că au găsit-o moartă la mine în pat. D-asta am şi venit acasă! Sunt nevinovată şi nu ştiu nimic! Pot să-mi facă toate testele, nu ştiu nimic!

După 12 ore, femeia a ieşit de la audieri în calitate de martor. A doua zi, pe 10 iunie, şi partenerul ei a fost prins de poliţiştii din Olanda.

Tatăl Anei, sfâşiat de durere

La fix două luni de când şi-a înmormântat copila, Vasile Constantin spune că viaţa i s-a schimbat dramatic.

Vasile Constantin, tatăl fetei: Nu pot, eu văd lipsa copilului meu zi de zi, şi din zi în zi îmi e mai greu.

Verdictul instanţei din Olanda va veni peste două săptămâni atunci când Ilie Şerbuc va afla dacă va fi predat poliţiei din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Eu văd lipsa copilului meu zi de zi". Tatăl fetei găsite moartă în canapea, sfâşiat de durere la 2 luni de la înmormântare. Ilie Şerbuc ar putea fi extrădat