Antena Meniu Search
x

Marcel Şerbuc, suspectul în cazul fetiţei găsite moartă în canapea, a fost prins în Olanda

Marcel Şerbuc, suspectat că a ucis-o pe fiica de 12 ani a concubinei sale, a fost prins în Olanda, într-o acţiune comună a Poliţiei Române şi cea din Olanda. Şerbuc figura pe lista celor mai căutaţi fugari din Europa, el fiind considerat periculos. Bărbatul a fost prins în localitatea Wamel, în timp ce era pe stradă. 

de Redactia Observator

la 10.06.2023, 17:07

Pe 3 iunie, poliţiştii Secţiei 16 au fost sesizaţi de proprietarul unui apartament din Capitală cu privire la faptul că a găsit în lada canapelei un sac din plastic, ce emană un miros de putrefacţie. Iniţial, s-a crezut că persoana decedată este o femeie, însă o expertiză efectuată la INML a stabilit că persoana decedată este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui fetei.

Tatăl biologic al fetei este cel care a reclamat dispariţia copilei la începutul lunii mai. Fata locuia cu chirie împreună cu mama ei şi concubinul acesteia, într-un apartament din cartierul Berceni, Sectorul 4 al Capitalei.

Din informaţiile apărute la acea dată, mama şi concubinul ei ar fi părăsit ţara în urmă cu o lună, iar femeia a fost depistată marţi în Catalunya - Spania, după ce a fost confruntată de colegii ei de muncă de la o fermă. Ulterior, femeia a venit în România, pentru a fi interogată de anchetatori.

Mama fetei de 12 ani, ucisă şi ascunsă în lada unei canapele, a fost lăsată în libertate de procurori, după ce a fost audiată, vineri, timp de mai multe ore, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Informaţii şocante despre trecutul suspectului

Potrivit unor oficiali ai Parchetului, femeia a dat o declaraţie coerentă în faţa procurorilor, iar din această declaraţie nu au rezultat indicii că ea ar fi implicată în comiterea crimei. În consecinţă, anchetatorii au lăsat-o în libertate, ea având calitatea de martor.

Între timp, concubinul ei, Ilie Marcel Şerbuc fusese dat în urmărire naţională şi internaţională, iar ultima dată ar fi fost reperat în Olanda. Cei doi concubini ar fi ţinut legătura până recent. Despre trecutul individului apar informaţii şocante. Un bărbat extrem de violent, gelos, care nu accepta refuzul femeilor.

În 2014, individul care avea pe atunci 28 de ani, şi-ar fi bătut crunt fosta iubită. Patru ani a durat atunci ancheta procurorilor şi s a- încehiat pentru că bărbatul i-ar fi dat bani fetei ca să-și retragă plângerea.

Ce spun autorităţile

În urma cooperării polițienești dintre Poliția Română și autoritățile din Regatul Țărilor de Jos, în cadrul unei operațiuni ENFAST, astăzi, 10 iunie, a fost depistat un bărbat, de 37 de ani, urmărit la nivel internațional, pentru omor.

Acesta a fost depistat cu sprijinul atașatului de afaceri interne al Regatului Țărilor de Jos la București, în țara respectivă, urmând a se desfășura în continuare procedura de predare către România.

E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams - Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri”, pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Justitie » Marcel Şerbuc, suspectul în cazul fetiţei găsite moartă în canapea, a fost prins în Olanda