Antena Meniu Search
x

Video Filmul accidentului mortal de la Năvodari. Cum s-a produs tragedia de la Petromidia, acolo unde doi angajaţi au căzut într-un bazin cu azot, adânc de 15 metri

Accident de muncă mortal, la Năvodari. Doi angajaţi ai Rafinăriei Petromidia, un bărbat şi o femeie, au căzut într-un bazin plin cu azot. Medicii n-au mai putut face nimic pentru bărbat, iar femeia a ajuns în stare gravă la spital. Sunt în desfăşurare mai multe anchete care ar trebui să stabilească cine e vinovat şi cum a fost posibilă tragedia.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 14.05.2023, 07:21

Vezi și

Era ora 17:15 când un angajat al Rompetrol Rafinare a sunat la 112 şi a anunţat că doi muncitori au căzut într-un bazin plin de azot. A urmat o mobilizare impresionantă de forţe şi o operaţiune contra-cronometru pentru salvarea victimelor. "La faţa locului au fost alertate mai multe forţe din cadrul inspectoratului. Aproximativ 30 de salvatori", a declarat Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Nu este primul accident grav de muncă produs la Petromidia

Bărbatul de 55 de ani şi femeia de 37 de ani lucrau la prepararea stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri, a anunţat compania. Accidentul s-a produs în cadrul unei manevre uzuale de lucru, la instalaţia de polipropilenă. Astfel că acolo a fost trimis inclusiv un echipaj CBRN. Cei doi muncitori au fost scoşi din bazinul plin de azon, adânc de 15 metri, la scurtă vreme după ce apelul a fost dat la poliţie. Amândoi au fost scoşi în stare inconştientă.

"Au fost găsite în stop cardio respirator. O femeie care a fost resuscitată cu succes şi transportată la Spitalul Judeţean Constanţa. Şi un bărbat căruia i se efectua protocolul de resuscitare la locul solicitării. Dar, din păcate, fără rezultat. A fost declarat decesul de către echipajul de pe elicopter", a declarat Claudia Tatarici, medic SAJ. Compania a transmis, într-un comunicat, că a demarat o investigație internă și colaborează cu autoritățile, pentru a afla cauzelor incidentului. O anchetă a deschis şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, pe lângă cea a Poliţiei. Primele informaţii arată că cei doi muncitori aveau echipament de protecţie. Nu este primul accident grav de muncă produs la Petromidia. În iulie 2021, o explozie puternică urmată de incendiu a ucis un bărbat, alte câteva persoane fiind rănite grav.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Filmul accidentului mortal de la Năvodari. Cum s-a produs tragedia de la Petromidia, acolo unde doi angajaţi au căzut într-un bazin cu azot, adânc de 15 metri