Antena Meniu Search
x

Live Video Florin Cîțu a anunțat că starea de alertă s-a prelungit. Restricții de circulație după ora 22:00: "Ne-am uitat la ce fac celelalte țări"

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul a prelungit starea de alertă pentru încă 30 de zile, iar pe timpul nopții vor exista restricții de circulație începând cu ora 22:00. Se modifică, așadar, ora până la care românii pot ieși din case fără model de declarație pe propria răspundere.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 10.03.2021, 16:53

Vezi și
  • "O restricție minoră, dacă mă întrebați pe mine", a argumentat Florin Cîțu

"S-a aprobat prelungirea stării de alertă. E o modificare importantă la circulația pe timpul nopții. Se reduce de la ora 23 la ora 22. Aceasta e cea mai importantă măsură", a afirmat Florin Cîțu. Întrebat de reporteri care este motivul pentru care s-a modificat ora privind restricțiile de circulație, premierul spus că s-au luat în calcul deciziile luate în alte state europene. "Ne-am uitat la ce fac celelalte țări. Reduc timpul de circulație pe timpul nopții. E o măsură care a funcționat. România este printre cele mai permisive, în unele țări nu se poate circula după ora șase seara. A avut succes în alte țări. Vom vedea cum va evolua. Diferența o fac dozele de vaccin, am început o campanie de vaccinare de succes, în aprilie vom ajunge la 2 milioane de români. Din momentul în care s-au relaxat puțin condițiile în iarnă depinde doar de noi să rămână acele condiții. O restricție minoră, dacă mă întrebați pe mine, ținând cont de ce se întâmplă în alte țări", a explicat Cîțu.

Observator a transmis live pe Facebook declarațiile prim-ministrului:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Noi restricții propuse de CNSU pentru starea de alertă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat miercuri hotărârea numărul 16, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, recomandând și noi restricții.

Citește și:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, miercuri, o hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, care modifică și intervalul orar al deplasării pe timp de noapte. Se propune și limitarea accesului turiștilor la cazare în stațiuniile unde se practică schiul. CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile și modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. CNSU a propus ca interdicția sa fie valabilă în intervalul orar 22.00 - 05.00.

Lista stațiunilor montane în care gradul de ocupare al spațiilor de cazare va fi limitat la 70%

Totodată, se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova; dar și în Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul Mureș; Vatra Dornei din județul Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara. Hotărârea CNSU va trebui aprobată în ședința de Guvern, programată miercuri.

Florin Cîțu: "Am reuşit imposibilul! În 2020 investiţiile nete în economie au crescut!"

Tot în cursul acestei zile premierul a declarat că, în 2020, în timpul celei mai mari crize economice din ultima sută de ani, România a reuşit imposibilului, iar investiţiile nete au crescut.

"Am arătat că e posibil să creşti investiţiile chiar dacă economia trece prin cea mai mare criză economică din ultima sută de ani”, a afirmat premierul. Acesta a adaugat că în 2021 investiţiile susţinute de buget cresc cu peste 8 miliarde lei. ”Am reuşit imposibilul! În 2020 investiţiile nete în economie au crescut! Am spus din prima zi de mandat că o economie liberală, o economie care produce bunăstare pentru TOŢI românii, se bazează pe investiţii. Anul trecut am arătat că e posibil să creşti investiţiile chiar dacă economia trece prin cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Investiţiile au fost cele care au permis plata salariilor crescute din sectorul bugetar la timp, plata pensiilor crescute la timp, plata şomajului tehnic pentru 1.4 milioane de români. Dar mai ales investiţiile au fost cele care au menţinut locurile de muncă şi, astfel, România a avut cea mai mare creştere economică din UE", a scris, miercuri, pe Facebook, Florin Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Florin Cîțu a anunțat că starea de alertă s-a prelungit. Restricții de circulație după ora 22:00: "Ne-am uitat la ce fac celelalte țări"