Antena Meniu Search
x

Noi restricții propuse de CNSU pentru starea de alertă. Lista stațiunilor montane cu acces limitat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat miercuri hotărârea numărul 16, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, recomandând și noi restricții.

de Redactia Observator

la 10.03.2021, 14:33

Vezi și

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, miercuri, o hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, care modifică și intervalul orar al deplasării pe timp de noapte. Se propune și limitarea accesului turiștilor la cazare în stațiuniile unde se practică schiul. CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile și modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. CNSU a propus ca interdicția sa fie valabilă în intervalul orar 22.00 - 05.00.

Lista stațiunilor montane în care gradul de ocupare al spațiilor de cazare va fi limitat la 70%

Totodată, se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova; dar și în Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul Mureș; Vatra Dornei din județul Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara. Hotărârea CNSU va trebui aprobată în ședința de Guvern, programată miercuri.

Citește și:

Guvernul se reuneşte astăzi în şedinţă pentru a prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile. Cum numărul cazurilor noi de COVID-19 a fost în creştere săptămâna trecută, ne aşteaptă noi restricţii. Anunţul a fost făcut, marți seară, de către preşedintele Klaus Iohannis. Pe lângă măsurile împotriva răspândirii COVID-19 luate la nivel local, vor fi noi reguli care trebuie respectate în întreaga ţară.  Pe scurt, vom avea nevoie de declaraţie pe proprie răspundere mai devreme, adică de la ora 22, nu de la 23, cum era până acum. Chiar şi aşa, Klaus Iohannis a declarat că nu are în vedere impunerea carantinei în perioada sărbătorilor Pascale.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Noi restricții propuse de CNSU pentru starea de alertă. Lista stațiunilor montane cu acces limitat