Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Întâlnire de gradul ZERO în Apuseni, în adâncul pădurii. Imagini pe care puțini credeau că le vor mai vedea la noi în țară (VIDEO)

Imagini mai puţin întâlnite, au fost surprinse în Parcul Naţional Apuseni, de camere de filmare amplasate la puncte de hrană, în adâncul pădurii...

de Redactia Observator

la 17.10.2017 , 21:24

Imagini mai puţin întâlnite, cu un grup de capre negre, au fost surprinse în Parcul Naţional Apuseni, de camere de filmare amplasate la puncte de hrană, în pădure. Tot cei care iubesc natura au avut o întâlnire “de gradul zero” cu un cerb roşu.

Departe de agitaţia oraşelor, natura dezvăluie imagini inedite, din adâncul pădurilor (GALERIE FOTO SENZAȚIONALĂ)

Caprele negre trăiesc de obicei în zone stâncoase, iar în sezonul cald au culoare brun-roșcată, partea inferioară a corpului fiind alb-gălbui, având pe spate o dungă neagră. Iarna culoarea caprei este brun închis, brun negricios, fiind alb pe abdomen și picioare, capul fiind de culoare albă-gălbuie, pe creștet având o dungă de culoare închisă.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Animalul trăiește în grupuri de 15 – 30 de capre formate din capre tinere și femele. Această structură socială se schimbă în funcție de anotimp.

Se hrănesc cu măceşe, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna consumă mușchi sau licheni.

Cerbii au greutăți cuprinse între 180 – 300 kg. Îşi pierd coarnele la începutul fiecărei luni martie, fenomen care se întinde, în funcție de vârsta și vigurozitatea fiecăruia dintre cerbi, chiar până în luna mai. Trăiesc până la vârsta de 18-20 ani, iar la 12-14 ani ajung la maturitate. î În perioada împerecherii, masculul mugește, bocănește sau boncăluiește.

Cerbii au mirosul dezvoltat, auzul bun însă văzul este slab. Poate observa mai degrabă mişcarea decât figura omului. Se poate apropia de om la aproximativ 15 metri.

Se adăpostește în zonele cu păduri întinse, care cuprind porțiuni de poieni sau luminișuri cu izvoare, care le oferă liniște și posedă surse de hrană. Este întâlnit și la câmpie, destul de des.

Iarna, hrana cerbului se compune din lujeri (tulpină sau porțiune de tulpină subțire la plantele erbacee și ramură tânără de 1-2 ani la plantele lemnoase), muguri și uneori scoarță de copac, frunze verzi rămase sub zăpadă, diferite frunze și ierburi uscate, precum și plante verzi din terenurile cultivate agricol. Ghinda și jirul constituie hrana de bază. Acceptă și reacționează bine la hrana administrată complementar de om: fân, frunzare (frunze uscate servind ca așternut sau nutreț pentru vite), suculente (nutrețuri provenite din plante cu tuberculi și din rădăcinoase) și concentrate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Întâlnire de gradul ZERO în Apuseni, în adâncul pădurii. Imagini pe care puțini credeau că le vor mai vedea la noi în țară (VIDEO)