Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Curs BNR 2 octombrie 2024. Leul românesc pierde teren important în raport cu francul elveţian

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru miercuri, 2 octombrie 2024, iar cifrele afişate arată că leul românesc a pierdut teren important în raport cu francul elveţian.

de Redactia Observator

la 02.10.2024 , 13:17

Leul românesc pierde teren important în raport cu francul elveţian Leul românesc pierde teren important în raport cu francul elveţian - Profimedia

Concret, leul românesc a pierdut aproape un ban şi jumătate în raport cu francul elveţian, iar asta înseamnă că francul elveţian a ajuns să fie cotat la 5,3087 lei româneşti, cel mai ridicat nivel înregistrat din 11 septembrie 2024 şi până în prezent.

Mai mult, leul românesc a pierdut circa un ban şi în raport cu dolarul american, cotat la 4,4952 lei româneşti, şi a pierdut teren şi în raport cu moneda unică euro, cotată la 4,9764 lei româneşti, dar a câştigat teren în raport cu lira sterlină, cotată la 5,9751 lei româneşti.

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu 1,5 lei, astfel că gramul de aur a ajuns să fie cotat la 383,4311 lei, ceea ce reprezintă un nou record istoric.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Ştiri economice » Curs BNR 2 octombrie 2024. Leul românesc pierde teren important în raport cu francul elveţian