Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Drone ruseşti reperate la graniţa României. Tulcenii, avertizaţi prin mesaj RO-Alert. Atacul a fost vizibil pe cer din Isaccea

Populaţia din nordul judeţului Tulcea a primit, în noaptea de marţi spre miercuri, un mesaj RO-Alert, după ce structurile cu rol de apărare şi monitorizare a spaţiul aerian de frontieră au reperat mai multe drone care se îndreptau spre ţinte de pe teritoriul ucrainean, aflate la graniţa cu România.

de Redactia Observator

la 02.10.2024 , 09:01

Drone ruseşti reperate la graniţa României. Locuitorii din Tulcea au fost avertizaţi prin mesaj RO-Alert Drone ruseşti reperate la graniţa României. Locuitorii din Tulcea au fost avertizaţi prin mesaj RO-Alert

UPDATE: Două aeronave F-18 din serviciul de Poliție Aeriană Extinsă și două F-16 au fost ridicate ca urmare a detectării unor grupuri de drone rusești care se îndreptau către spațiul aerian al Ucrainei, anunță MApN. Sistemul radar al României nu a detectat pătrunderea în spațiul aerian naționa al dronelor.

„Miercuri, 2 octombrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură din Ucraina, în proximitatea frontierei fluviale cu România, în județul Tulcea. Ca urmare a detectării unor grupuri de drone care se îndreptau către spațiul aerian al Ucrainei, în apropierea spațiului aerian al României, Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județele Tulcea și Galați, fiind transmise, la ora 2.41, mesaje RO-Alert”, transmite MApN.

„Pe parcursul acestui interval orar, sistemul de supraveghere radar al României nu a detectat pătrunderea în spațiul aerian național a dronelor implicate în atacul asupra obiectivelor ucrainene. MApN a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. Ministerul Apărării Naționale reiterează mesajul ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”, se menționează în finalul comunicatului.

Articolul continuă după reclamă

Mesajul RO-Alert a fost transmis populaţiei din zona de nord a judeţului Tulcea, după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

Trei oameni au sunat la 112

"În cursul nopţii, au fost înregistrate trei apeluri la numărul unic de urgenţă 112, prin care se solicitau informaţii. Menţionăm că orice cetăţean care se simte în pericol ori observă ceva neobişnuit poate apela numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere sprijin ori ajutor", se specifică în informarea ISU Delta.

Potrivit sursei citate, mesajul RO-Alert transmite informaţii de avertizare şi de informare a populaţiei cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi măsuri de adăpostire în cazul în care situaţia o impune.

"Facem menţiunea că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei din zona de graniţă a României cu Ucraina despre faptul ca sunt posibile atacuri ale Federaţiei Ruse asupra teritoriului ucrainean şi că există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriul naţional", se specifică în anunţul ISU Delta.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Evenimente » Drone ruseşti reperate la graniţa României. Tulcenii, avertizaţi prin mesaj RO-Alert. Atacul a fost vizibil pe cer din Isaccea