Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Intervenţie în premieră a pompierilor români, pe insula Corsica. 20 de militari trimişi în Franţa au ajutat la stingerea incendiilor de pădure

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anuţat luni că 20 de militari specializaţi vor fi trimişi pentru prima dată pe Insula Corsica pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure, izbucnite în proximitatea localității Corte.

de Redactia Observator

la 21.08.2023 , 17:28

La misiunea de stingere, pompierii vor interveni alături de echipajele pompierilor militari și civili ai țării gazdă. Totodată, pentru efectuarea recunoașterilor din aer și acoperirea cu eficiență a întregii suprafețe afectate, la intervenție au fost alocate două elicoptere cu sistem bambi bucket și două avioane de stingere tip canadair.

Conform prognozei pentru ziua de luni, 21 august, riscul apariției incendiilor de pădure este unul ridicat. Misiunile desfășurate de pompierii români se realizează sub directa coordonare a ofițerului de legătură francez și vor consta în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată.

Pompierii au fost trimişi pe 15 august

Articolul continuă după reclamă

La data de 15 august, România a trimis în Insula Corsica un modul specializat de stins incendii de pădure, format din 20 de militari, în cadrul programului de pre-poziționare

Pompierii români intervin alături de omologii francezi pentru localizarea și limitarea flăcărilor care amenință comunitățile, cu 4 autospeciale de stingere și două autospeciale de primă intervenție și comandă.

Misiunile desfășurate se realizează sub directa coordonare a ofițerului de legătură francez și vor consta în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum și menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată. Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, în intervenție sunt alocate și aeronave de stingere, pentru efectuarea recunoașterilor din aer și acoperirea optimă a suprafețelor afectate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Intervenţie în premieră a pompierilor români, pe insula Corsica. 20 de militari trimişi în Franţa au ajutat la stingerea incendiilor de pădure