Antena Meniu Search
x

Video "Lupi, hai, cuţu". Suceveanul care a crescut 2 ani un lup în curtea sa a izbucnit în lacrimi la despărţirea de el

Timp de doi ani, un bărbat din Suceava a crescut o lupoaică în propria curte, aproape de pădure. Ar mai fi ţinut-o pe Lupi dacă vecinii nu l-ar fi reclamat. Urletele ei în nopţile cu lună i-ar fi speriat. Proprietarul s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei, iar animalul a fost dus la grădina zoologică.  

de Angela Bertea

la 21.12.2021, 20:29

Vezi și

Proprietar: "Lupi, hai, hai, cuţu!"

În ciuda urletului ameninţător, Lupi este cât se poate de paşnică. A fost crescută de mică în gospodăria din Straja şi s-a hârjonit de atâtea ori cu copiii proprietarului, fără să le facă vreun rău.

Fiul proprietarului: Lupi, Lupi! Uite, chiar acum am avut un câine domestic şi ăla m-a muşcat de picior, asta e mult mai cuminte. E mai inteligentă ca un câine.

Viaţa lupoaicei în padocul din pădure a luat sfârşit, după ce vecinii l-ar reclamat pe proprietar că are un animal sălbatic în gospodărie. Va fi dusă acum la grădina zoologică, acolo unde îi este locul.

Pe acelaşi subiect

Despărţire în lacrimi de Lupi

Reporter-proprietar: - O să vă fie dor de ea?

Cu lacrimi în ochi, stăpânul îşi ia rămas bun de la Lupi.

Proprietar: Mie mi-a plăcut, tare mi-a plăcut. Ceva deosebit. Aş mai fi ţinut-o cât traia.

Nu i-a fost teamă niciodată de ea. Însă aparenţele pot înşela, sunt de părere specialiştii.

Lazăr Constantin, medic veterinar: Un animal sălbatic chiar dacă este crescut în captivitate, este blând, se înţelege cu oamenii, la un moment dat instinctele lui vor prima.

Cms Marius Niţă, Garda de Mediu Suceava: Stiţi cum e vorba aia, este animal sălbatic şi nu este bine şi pentru că este o specie protejată. Este interzisă ţinerea lor în captivitate.

Bărbatul a rămas fără lupoaică, dar şi fără 1.000 de lei, amendă pentru că a încălcat legea. Deţinerea animalelor sălbatice este permisă doar cu avizul direcţiei sanitar-veterinare şi pe o perioadă limitată de timp. Fostul stăpân o va putea vizita pe Lupi în noua casă din Rădăuţi de câte ori doreşte. Administratorii grădinii zoologice spun că va avea o viaţă bună, alături de alte animale.

Îngrijitor: Mai avem pe partea cealaltă, pe sectorul celălalt, mai sunt încă două lupoaice şi un lup.

Angela Olenici, reprezentant Grădina Zoologică: Lupoaica care a fost adusă astăzi va rămâne în carantină undeva la 2-3 săptămâni, i se vor face analizele, vom vedea cum va evolua.

Lupii din sălbăticie pot atinge vârsta de 10 ani, iar în captivitate trăiesc chiar şi 16 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Lupi, hai, cuţu". Suceveanul care a crescut 2 ani un lup în curtea sa a izbucnit în lacrimi la despărţirea de el