Antena Meniu Search
x

Video "Lupul" care a semănat panică în Târgu Mureș era, de fapt, un ciobănesc cehoslovac complet inofensiv. S-a dat și mesaj RO-ALERT

Panică în Târgu Mureş, din cauza unui lup care ar fi bântuit liber prin oraş. Autorităţile au trims un mesaj Ro Alert şi le-au cerut oamenilor să rămână în case. Poliţiştii şi jandarmii au plecat imediat în căutarea animalului sălbatic. Când l-au găsit şi-au dat seama de eroare, periculosul lup era de fapt un ciobănesc cehoslovac, un câine inofensiv.

de Redactia Observator

la 01.11.2021, 20:49

Vezi și

Alarma s-a dat seara trecută, sub clar de lună, pe platoul Corneşti din Târgu Mureş. Ca într-un film cu vârcolaci, în cel mai înalt punct din oraş, cineva ar fi văzut un lup trecând. Speriaţi că o fiară ar putea să-i atace pe trecători, oficialii locali au trimis un mesaj Ro-Alert. Oamenii erau sfătuiţi să evite zona şi să aibă grijă dacă dau nas în nas cu animalul sălbatic.

Localnic: ”Noi nu l-am văzut, chiar am fost afară. Am văzut agitaţie mai înainte. Ce să faci cu lupii?! Am văzut poliţia un pic mai devreme! Nu ne sperie lupii!”

Autoritățile, în alertă pentru că în zonă este și o grădină zoologică 

Imediat, poliţiştii şi jandarmii au plecat să caute "lupul". Pericolul era mare, în zonă e şi o grădină zoologică, aşa că s-au gândit că un exemplar ar fi putut să evadeze de acolo.

Pe acelaşi subiect

Localnic: ”Ies în fiecare seară la alergat, dar n-am văzut niciodată! Poate e vreun câine ce seamănă cu lup!”

Presupunerile s-au adeverit. N-a durat mult până când şi-au dat seama că lupul era un câine. Deloc periculos, ba chiar inofensiv, speriat de zarva din jurul lui. Un câine din rasa ciobănesc cehoslovac.

Localnic: ”Am auzit pe urmă că nu era lup, era un câine! Ăsta e câine!”

Nu e prima oară când autoritățile sunt induse în eroare

De vină pentru confuzie ar fi asemănarea izbitoare între cele două animale, spun cunoscătorii.

Kocsis Attila, vicepreședinte asociație chinologică: ”Seamănă foarte tare cu un lup care este speriat. Câinele respectiv nu se duce la oricine străin, să fie mângâiat, nu începe să comunice cu străinii”

În urmă cu patru ani, un alt câine ciobănesc a indus în eroare autorităţile şi a creat panică în oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Lupul" care a semănat panică în Târgu Mureș era, de fapt, un ciobănesc cehoslovac complet inofensiv. S-a dat și mesaj RO-ALERT