Antena Meniu Search
x

Mama frumoasei românce care s-a sinucis la Londra face MĂRTURISIRI CUTREMURĂTOARE. Cu două zile înainte de tragedie, Lidia a visat cum îngerii au luat-o în RAI

Lidia Drăgescu, originară din Iași, s-a mutat în Marea Britanie, alături de mama sa şi fraţii ei, în urmă cu cinci ani.

Lidia Drăgescu, originară din Iași, s-a mutat în Marea Britanie, alături de mama sa şi fraţii ei, în urmă cu cinci ani.

Avea deja o diplomă în domeniul afacerilor, obţinută la Universitatea Ulster, iar din septembrie începuse studiile în Ştiinţe Bio­medicale, la University of East din Londra. 

Tânăra studentă avea 23 de ani și o viață în față, însă, în 11 octombrie, în loc să meargă la cursuri, a decis să facă o ultimă vizită la Catedrala Sf. Paul din Londra. De acolo, de la unul dintre balcoanele catedralei, Lidia s-a aruncat în gol punându-şi capăt zilelor.

Pe acelaşi subiect

Mama Lidiei, Isabela, spune despre fiica ei că avea o minte sclipitoare. Cele două îşi petreceau foarte mult timp împreună, iar tânăra era atât de ataşată de mama ei încăt a dorit să îşi schimbe numele în Lidia Isabela.

"A făcut toate demersurile pentru asta. Mă iubea foarte mult. Iar eu am susţinut-o", a m[rturisit Isabela Drăgescu, în exclusivitate, pentru Observator. 

Despre motivul pentru care a decis ca, în urmă cu cinci ani, să plece în Marea Britanie, femeia spune că a vrut ca atât Lidia, cât şi fratele ei geamăn, Vlad, să aibă acces la o educaţie de calitate. 

"Şi ea şi fratele ei erau deja admişi la facultate aici, în Anglia", continuă Isabela Drăgescu.

Îi plăcea tot ce era frumos. Aşa era ea ...

Isabela spune despre fiica ei Lidia că a fost un suflet dintr-o altă lume, "pentru că era diferită".

"Tot timpul se lăsa pe ea şi făcea totul pentru noi. Întotdeauna cumpăra lucruri mai scumpe pentru fraţii ei. Şi pe mine mă obliga să îmi cumpăr...spunea: <Hai, ia-ţi asta, te rog!> Pentru ea nu lua, spunea <lasă, mai merge>.

Îi plăcea tot ce era frumos. Aşa era ea.

Era foarte frumoasă... o singură dată am fost despărţite, cred că două sau trei zile, când am stat eu la o prietenă. Şi, când am văzut-o, i-am zis <Eşti cel mai frumos om din lumea asta!> Avea ochii diferiţi, erau nepământeni. Toţi copiii mei sunt frumoşi, dar ea era deosebită.

Oricine o vedea spunea că este foarte frumoasă. La prima vedere, nimeni nu vedea cât e de deşteaptă. Dar, apoi, se făcea remarcată. Peste tot. La facultate, peste tot. Şi nu pentru că era frumoasă, ci pentru că era foarte bine educată, citea foarte mult".

"A murit virgină. Nu a avut în viaţa ei un prieten, nu s-a ţinut de mână cu nimeni"

Despre fica ei, Isabela Drăgescu spune că nu avea prieteni şi că nu a avut niciodată un iubit.

"Lidia nu vroia să fie cu nimeni. Ea a murit virgină. Am primit acum certificatul. Ea nu a avut în viaţa ei un prieten, nu s-a ţinut de mână cu nimeni. 

Nu a avut niciodată un iubit. Şi în România era la fel. Colegii ei m-au sunat şi au spus că era veselă, că era altruistă şi că îi ajuta pe toţi. Era mândria clasei. Dar nu avea prieteni", mărturiseşte îndurerată femeia.

Întrebată dacă nu cumva lipsa prietenilor putea să însemne o luptă cu depresia, mama Lidiei a declarat că Anglia nu e chiar "Raiul pe pământ".

"Cu toţii am fost şi suntem deprimaţi. Pentru români, Anglia nu este o ţară prea...

Ştiam că este deprimată. Dar cu toţii suntem aşa, trişti. Este un mall aici, unde ne place să mergem. În rest..pentru noi, aici, nu e chiar Raiul pe pământ. Oamenii sunt total diferiţi de noi", declară mama Lidiei.

Fiul meu spune toată ziua <am să mă sinucid, am să mă sinucid>

Isabela Drăgescu afirmă că nu s-a gândit niciodată că fiica ei va recurge la un gest extrem. Din contră, cel care o îngrijora era fiul mai mic, George.

"Cel mic al meu zice toată ziua <am să mă sinucid, am să mă sinucid>. În cazul lui aveam temeri. Şi am vorbit cu nişte psihologi, numai că el nu iese din casă. Dar pentru ea...niciodată nu m-am gândit la aşa ceva. Ea era lângă mine tot timpul. Ea era sprijinul meu, exact cum sunt eu. Noi două ne ocupam de casă, de tot", spune femeia.

Mama Lidiei mărturiseşte că fiica ei a căzut cu biletele de adio în mână.

"Unul era pentru mine, în limba română, iar celălalt era scris în limba engleză, pentru oamenii din catedrală. Şi mi-a zis acolo: <Îmi pare rău că fac asta, o fac pentru mine!>. Pentru că ea, toată viaţa ei, a făcut totul pentru noi. Tot timpul s-a lăsat pe ea. 

Nu-i plăcea ei lumea asta. Era foarte inteligentă. A făcut şi un site (knowledgeisourduty) şi are dosare întregi...a studiat "Minţi criminale", era fascinată cum gândeşte omul care ajunge să îşi pervertească mintea în halul ăsta. A dat un test la MENSA. A vrut să fie perfectă în tot. A vrut să facă un curs la Oxford, ea vroia să cerceteze creierul uman". 

L-am rugat pe Dumnezeu: <Las-o să vină la mine!> Şi a venit

Cu două sau trei zile înainte să se întâmple tragedia, Lidia i-a povestit mamei că au venit nişte îngeri şi au luat-o în Rai. 

"După aceea, pe 11, nu am mai fost om. Credeam că e un vis. Am zis că mor, că mi se rupe inima în două. Şi, ca o căldură, am simţit-o pe ea aproape. L-am rugat pe Dumnezeu: <Las-o să vină la mine!> Şi a venit. Şi mi-am amintit visul acela. M-am trezit, am băut apă şi m-am liniştit. 

Ziua ei de naştere este 3 aprilie. Vlad, fratele ei geamăn, a spus că nu îşi va mai sărbători niciodată ziua de naştere", spune femeia.

Isabela Drăgescu este convinsă că fiica ei nu s-a gândit dinainte la gestul sinuciderii.

"Eu cred că ea nici nu s-a gândit la asta. Ea a plecat la 9 de dimineaţă, la şcoală. Poate doar că s-a dus prea repede. Ea începea la 11.00. A plecat la facultate, dar în loc să se oprească la şcoală, a luat celălat autobuz şi s-a dus la catedrală. Cred că în autobuz s-a gândit şi s-a rugat să nu murim noi în urmă. Pur şi simplu a vrut să vadă ce este acolo, ce este pe cealaltă parte. Ea ştia că nu e numai atât. Ea a vrut să facă asta. Dumnezeu a şi păzit-o până ...

Dar dacă ea a ales asta...s-a dus în braţele Domnului.

A suferit, a fost tristă. A vrut să scape. Să scape de tristeţea din lumea asta".

Femeia nu o va aduce pe Lidia în România.

"Nu vreau să o aduc în ţară. Vreau să îi pun o floare la mormânt. Eu trebuie să rămân aici, fratele ei face un master în Drept şi un curs de avocatură şi nu pot să îi distrug viitorul", a încheiat Isabela Drăgescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mama frumoasei românce care s-a sinucis la Londra face MĂRTURISIRI CUTREMURĂTOARE. Cu două zile înainte de tragedie, Lidia a visat cum îngerii au luat-o în RAI