Antena Meniu Search
x

Managerii de spitale care nu raportează corect cazurile de infecţii nosocomiale ar putea fi traşi la răspundere de anul viitor

Legea privind infecţiile nosocomiale, adică cele luate de pacienţi în perioada internării, a fost în sfârşit votată. După câteva zeci de ani în care sute de pacienţi din România şi-au pierdut viaţa din cauza acestor infecţii, de acum orice neraportare reală a acestor cazuri va fi pedepsită.

de Larisa Bernaschi

la 15.12.2020, 19:53

Vezi și
  • România a raportat în jur de 2.500 de cazuri de infecţii nosocomiale pe anul în curs.
  • Realitatea arată că numărul de cazuri de infecţii nosocomiale este mult mai mare.

La cinci ani de la cel mai mare scandal privind infecţiile intraspitaliceşti, astăzi, deputaţii au votat în unanimitate un proiect de lege care ar putea să aducă şi sancţiuni, dacă managerii de spitale nu raportează infecţiile intraspitaliceşti.

Prin acest proiect de lege deputaţii speră să rezolve această problemă pentru că, sper exemplu, anul acesta au fost raportate doar aproximativ 2.500 de astfel de cazuri în timp ce, în realitate, numărul este, de fapt, mult mai mare.

Specialiştii se aşteaptă ca, imediat ce această lege intră în vigoare şi produce şi efecte, numărul cazurilor de infecţii nosocomiale să explodeze, însă noile cifre ar fi mult mai apropiate faţă de realitatea de la noi din ţară.

Însă, aşa cum se întâmplă în România, o lege este greu de pus în practică, motiv pentru care mai avem de aşteptat câteva luni până când vor fi date toate normele astfel încât legea să poată fi aplicată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Managerii de spitale care nu raportează corect cazurile de infecţii nosocomiale ar putea fi traşi la răspundere de anul viitor