Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ultima confesiune a Marioarei Murărescu: "Nu mai suport să mă înţepe!"

Realizatoarea de televiziune, Marioara Murărescu, a încetat din viaţă în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 66 de ani.

de Redactia Observator

la 31.01.2014 , 11:45

Ultima confesiune a Marioarei Murărescu a fost una şocantă. "În limbă mai au să mă înţepe, că în rest m-au înţepat peste tot. Asta mi-a spus Marioara! Mi-am dat seama că nu mai suporta tratamentul din spital", povestea în urmă cu câteva zile un apropiat al realizatoarei TV, pentru Ziarul Ring. 

Marioara Murărescu era internată în spital de mai bine de şase luni! 

Realizatoarea a povestit, la "Acces direct", drama prin care trecea: ”Lumea mă consideră puternică, dar în asemenea momente, te cam părăsesc puterile. N-aveam cale de întoarcere. Ar trebui să știe toată lumea că asta e munca în televiziune. Nu te poți opri. Ești ca pe tobogan. Ai pornit, te duci. Programul merge, emisiunile trebuie să curgă”, spunea Marioara Murărescu.

Vezi și

Marioara Murărescu a murit joi seară, după o lungă suferință. Era internată într-o clinică din București, iar în ultima perioadă suferise mai multe intervenții chirurgicale. Din 2008, prezentatoarea ”Tezaurului folcloric” se lupta cu o boală incurabilă.

A fost diagnosticată în 2008 cu cancer la sân, suferind două intervenții chirugicale și mai multe ședințe de chimioterapie.

Boala a recidivat după la tiroidă, fiind nevoie de o altă intervenție chirurgicală. În noiembrie 2012, ea declara că nu mai are motivația să se lupte cu boala, fiind hotărâtă să se bucure de familia ei. Din cauza bolii a trebuit să se pensioneze.

Marioara Murărescu a fost realizatoare şi prezentatoare a emisiunii de televiziune "Tezaur folcloric", difuzată pe TVR. În 1971 şi-a început cariera la Radioul public, iar în 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice.

Realizatoarea celei mai cunoscute emisiuni de folclor s-a născut în 1947, la Câmpulung Muscel. tatăl ei era preot, iar dragostea pentru arta populară a moștenit-o de la mamă, care lucra covoare.

Absolventă a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu”, promoţia 1972, Marioara Murărescu şi-a început cariera la radio în 1971, din 1977 urmând să fie angajată la televiziunea națională ca realizator de emisiuni folclorice.

A trebuit să renunțe la planul de a deveni soprană, după o operație de amigdalită care i-a schimbat vocea.

Prima ediție a emisiunii “Tezaur folcloric”, a fost difuzată în 1978, dar de-abia în 1982 a primit spaţiu fix în grilă.

Dumnezeu să o odihnească!

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Ultima confesiune a Marioarei Murărescu: "Nu mai suport să mă înţepe!"