Antena Meniu Search
x

Video Mihaela are 21 de ani, este studentă şi îşi caută un job în domeniul HR. Ce salariu cere tânăra

Anul acesta, orădenii vor o schimbare, iar job-ul este pe lista priorităţilor. Cei care vor un loc de muncă îl pot găsi la Târgul de Joburi, deschis ieri. Angajatorii au peste o mie de locuri de muncă, din diferite domenii. Chiar dacă ţara noastră se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba de tinerii care îşi doresc să muncească în timpul studiilor, aceştia au predominat la târgul de joburi din Oradea.

de Redactia Observator

la 06.04.2024, 12:16

Vezi și

Printre mulţimea de oameni care îşi caută un job nou am găsit-o şi pe Mihaela. Tânăra are 21 de ani şi studiază resurse umane, iar din primul an de facultate munceşte pentru a se întreţine. Acum, însă, tânăra vrea o schimbare.

Mihaela îşi caută un job în HR

Mihaela Bucur, studentă: Aş dori să-mi schimb jobul. Nu este neapărat ceea ce caut. 

Reporter Observator: Ce anume cauţi?

Pe acelaşi subiect

Mihaela Bucur, studentă: Ceva care să mă ajute în domeniul pe care îl studiez, în domeniul HR, ca post de recrutare de persoane.

Mihaela Bucur, studentă: Să fie un pachet salarial bun, undeva la 3.000 de lei net, la care să se adauge diferite sporuri de noapte dacă există în companie. 

Nu a durat mult, iar după câteva minute a şi găsit un job care să-i facă cu ochiul. Iar salariul şi programul de lucru au convins-o să accepte proaspăta ofertă.

Angajator: Chiar avem un post de referent resurse umane. Noi suntem interesaţi de studenţi, de persoane pregătite în resurse umane. 

Delia Cotuna- angajator: Angajaţii noştri cer flexibilitatea programului de lucru, ceea ce putem oferi în aproape toate cazurile. 

Mihaela Bucur, studentă: Nu mă aşteptam să găsesc atât de rapid. Se pare că aceste târguri de muncă sunt chiar eficiente. 

Care sunt factorii unui "job perfect"

La târgul de joburi l-am întâlnit şi pe acest tânăr. A studiat facultatea de management, iar acum momentul schimbării a venit şi pentru el. 

Reporter Observator: Ce loc de muncă cauţi?

Tânăr: În domeniul managementului de producţie, procesare. Am venit să văd oferta să văd oferta de piaţă, iar dacă găsesc ceva bun, s-ar putea să fac o schimbare. 

Angajator: În primă fază vom lucra în două schimburi. Pentru zona de birouri este un singur schimb, de la ora 8 la ora 16.30. Iar cele două schimburi de la ora 6, la 14.00 şi de la ora 14.00, la 22.00.

Salariu atractiv, program de lucru flexibil, calitatea interacţiunii umane şi o echipă dinamică, aceștia sunt factorii care dau formula câștigătoare atunci când vine vorba de jobul perfect.

Nicoleta Sotoc: Cred că este normal să aibă pretenţii. Oamenii se uită la program de lucru, la condiţiile de muncă, întreabă despre nivelul salarial.

Datele Eurostat arată că doar 2% dintre tinerii de la noi cu vârsta până la 29 de ani lucrează pe perioada facultăţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Mihaela are 21 de ani, este studentă şi îşi caută un job în domeniul HR. Ce salariu cere tânăra