Antena Meniu Search
x

Are două joburi, dar nu își permite să facă economii ca să își cumpere o locuință. "Simt că fac tot ce pot. E o luptă"

Un tânăr de 21 de ani din Țara Galilor nu știe când își va putea îndeplini visul de a avea propria casă, în ciuda faptului că are două locuri de muncă.

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 11:26

Are două joburi, dar nu își permite să facă economii ca să își cumpere o locuință. "Simt că fac tot ce pot. E o luptă"
Are două joburi, dar nu își permite să facă economii ca să își cumpere o locuință. "Simt că fac tot ce pot. E o luptă" - BBC

Jordan Edwards, din Cardiff, lucrează în timpul zilei într-o școală și într-un centru de tineret trei seri pe săptămână, dar după ce plătește chiria și facturile nu îi mai rămân bani de economisit pentru o casă. "Simt că fac tot ce pot. Dar suma pe care trebuie să o cheltuiești în comparație cu ceea ce faci nu te ajută cu adevărat", a declarat Jordan pentru BBC

Joi, Banca Angliei a menținut dobânzile la 5,25%, motiv pentru care creditele ipotecare rămân la fel de scumpe. Jordan crede că într-o zi își va putea permite propria locuință, dar crede că va dura mult timp până atunci. "Nu știu cum se așteaptă cineva ca tinerii de vârsta noastră să obțină o casă sau o ipotecă într-un interval de timp realist", a spus el.

Chiriile în Țara Galilor au crescut cu 4,4% în anul 2023

Deși locuiește cu un coleg în apartament pentru a împărți chiria, tânărul consideră că totul "e o luptă". "Mulți dintre prietenii mei încă locuiesc cu părinții, nu se vor muta cu chirie pentru că este prea scump", a adăugat Jordan.

Potrivit Biroului Național de Statistică, chiriile în Țara Galilor au crescut cu 4,4% în anul 2023, cea mai mare modificare anuală procentuală din 2010. Miercuri, noile cifre ale inflației au sugerat că costul vieții continuă să scadă. Inflația măsoară ritmul în care prețurile cresc și, de la începutul anului până în februarie, acestea au crescut cu 3,4%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Are două joburi, dar nu își permite să facă economii ca să își cumpere o locuință. "Simt că fac tot ce pot. E o luptă"