Antena Meniu Search
x

Video Mister în cazul morţii voleibalistei Ruxandra Dumitrescu. Sportiva de legendă a făcut infarct la finalul unui turneu

Strania moarte a unei voleibaliste din România, campioană multiplă la noi şi Grecia, provoacă o undă de şoc în sportul european. S-a stins subit, din cauza unui infarct, fără să se fi plâns de probleme de sănătate. Medicii vorbesc despre periculosul sindrom „inimă de atlet“. Sportiva ne-a reprezentat la campionatul mondial şi a cucerit 15 trofee în Grecia, unde a devenit idol la celebra echipă Panatinaikos Atena.

de Redactia Observator

la 05.03.2024, 20:07

Vezi și

O procesiune amuţită de şocul dispariţiei neaşteptate i-a adus aseară ultimul omagiu Ruxandrei Dumitrescu la Sibiu, unde antrena o echipă de junioare. Sportiva care a murit, pe neaşteptate, la 46 de ani, era o legendă a voleiului.

În 1994 reprezenta România la Campionatul Mondial din Brazilia. Trei ani mai târziu se transfera în Grecia şi avea să devină una dintre cele mai adulate jucătoare de la Panatinaikos. Semn că a fost unică pentru echipă, clubul nu a mai dat niciunei sportive tricoul cu numărul nouă, în care juca ea. Naţionalizată în Grecia, Ruxandra a fost şi în lotul naţional elen şi a primit două titluri de cea mai bună jucătoare.

Andrei Banciu, antrenor de volei: Era o femeie extraordinară. De altfel, o voleibalistă senzaţională a României, una dintre cele mai mari jucătoare ale României din Istorie, căpitan la Panathinaikos, singura jucătoare căreia i s-a retras numărul.

Clubul pentru care a făcut istorie în Grecia i-a adus un ultim impresionant. Profunde condoleanţe pentru pierderea neaşteptată a căpitanului iconic, este mesajul postat pe siteul oficial.

Pe acelaşi subiect

Ruxandra Dumitrescu a început să se simtă rău sâmbătă seara, după ce terminase un turneu cu echipa pe care o antrena. Acesta a fost ultimul meci în care şi-a condus sportivele. A doua zi, colegii şi elevele aveau să afle a fost răpusă de infarct.

Doina Dumitrescu, mama Ruxandrei: L-a blocat nu ştiu ce arteră. Avea un bloc major de ramură stângă, ăsta îl avea din copilăriei probabil. Ea a jucat atâţia ani de zile, 20 de ani, şi nu a afectat-o nici cum.

Alexandrina Lupu, colega Ruxandrei: A venit vestea ca un fulger. Tot timpul era cu zâmbetul pe buze. Când intra în sală. pot să spună că aia a fost viaţa ei, voleiul!

Elevă: M-a ajutat foarte mult. Nu fac de mult timp volei, dar am învăţat foarte multe lucruri de la ea. Mereu va rămâne în inimile noastre şi nu o să o putem uita.

Medicii spun că Ruxandra ar fi fost răpusă de sindromul inimii de atlet - afectează cordul sportivilor de performanţă şi este greu de identificat. Altă variantă ar fi o afecţiune nedescoperită.

Ca Ruxandra, cu o condiţie fizică ireproşabilă, alţi sportivi au murit şi ei subit. Cătălin Hîldan, fotbalist la Dinamo, s-a stins la 24 de ani, după ce a făcut accident cerebral în timpul unui meci. Tot pe teren a pierit Patrick Ekeng, jucător la acelaşi club. Avea 26 de ani şi a căzut brusc pe gazon din cauza unui stop cardio-respirator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Mister în cazul morţii voleibalistei Ruxandra Dumitrescu. Sportiva de legendă a făcut infarct la finalul unui turneu