Antena Meniu Search
x

Moarte cumplită pentru un botoșănean din Dornești. Prietenul lui l-a străpuns și strivit cu vola unui utilaj, din greșeală

Un bărbat din județul Botoșani a avut parte de o moarte cumplită, miercuri, pe 11 mai, după ce a fost strivit și străpus de gheara unui utilaj volă. Prietenul lui, alături de care muncea la construcția unei case, a fost cel care l-a ucis fără să vrea.

de Redactia Observator

la 13.05.2022, 16:01

echipaj SMURD
Moarte cumplită pentru un botoșănean din Dornești. Prietenul lui l-a străpus în abdomen cu vola unui utilaj, din greșeală - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Potrivit Ziarul de pe net, nefericitul eveniment s-a produs în jurul orei 17:30, atunci când Marcel, un bărbat în vârstă de 57 de ani din Dornești, manevra o volă într-o curte și l-a prins cu cupa utilajului, în peretele locuinței, pe Ionuț, un tânăr de 38 de ani din comuna Roma, județul Botoșani. În urma leziunilor suferite, botoșăneanul a fost declarat decedat de către un echipaj SMURD deplasat la fața locului. Polițiștilor susțin că imobilul în curtea căruia a avut loc tragedia este în construcție și îi aparține lui Sorin N., care deține o firmă unde erau angajați cei doi.

Cum s-a produs tragedia din Botoșani, potrivit polițiștilor

"În cursul zilei de 11 mai a.c., Marcel M. și Ionuț P. făceau curățenie în curtea lui Vasile N., iar în jurul orei 14.00, patronul firmei l-a trimis pe Costel C. să-i ajute la curățenie. În jurul orei 17.15, acesta din urmă s-a întors la depozit pentru a lua o canistră de ulei hidraulic pentru un utilaj terex, celelalte două persoane rămânând să facă curățenie. În jurul orei 17.30, când s-a întors la casă, l-a găsit pe Ionuț P. întins pe pământ, inconștient și plin de sânge și a sunat de urgență la 112 pentru a solicita ajutor.

Marcel M., bărbatul care conducea utilajul, le-a declarat polițiștilor că în jurul orei 17.30 s-a urcat pe volă pentru ca Ionuț P. să încarce cu lopata pământul din fața casei în cupa volei. În timp ce Marcel M. încerca să coboare cupa volei pentru a-l ajuta pe Ionuț P., într-un moment de neatenție a înaintat cu vola și l-a strivit pe botoșănean de peretele casei.

Pe acelaşi subiect

După ce a dat vola în spate, Marcel M. a văzut că Ionuț P. a fost străpuns în zona bazinului de ghearele cupei, sângera în abundență și era în stare de inconștiență. El a încercat să-i oprească hemoragia și a aplicat mai multe manevre de resuscitare, la care victima nu a răspuns", au transmis reprezentanții Poliției din Botoșani.

Dosar penal pentru "ucidere din culpă"

Un echipaj SMURD și un echipaj de ambulanță din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți au ajuns la fața locului, însă medicii nu au mai putut decât să constatate decesul bărbatului din Botoșani. Cadavrul acestuia a fost transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuți, în vederea efectuării necropsiei. Un echipaj de poliție sosit la locul accidentului l-a testat pe Marcel M. cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de "neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă", "nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă" și "uciderea din culpă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Moarte cumplită pentru un botoșănean din Dornești. Prietenul lui l-a străpuns și strivit cu vola unui utilaj, din greșeală