Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care o mină marină este detonată în Marea Neagră. Dispozitivul fusese agățat de un pescador, în zona portului Midia

A fost alertă în Marea Neagră, unde a fost detonată o mină ieri. Ieri, în jurul prânzului, un pescador a anunţat că a agăţat mina, la o distanţă de aproximativ 8 mile marine de Capu Midia.

de Redactia Observator

la 14.04.2023, 09:29

Vezi și

Forţele Navale Române au confirmat că obiectul face parte din barajul istoric de mine, adică este din al doilea război mondial. Poliţia de frontieră a sosit imediat la faţa locului pentru a asigura zona.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunțat că o navă a Poliţiei de Frontieră a ajuns la faţa locului pentru a asigura zona. "Un pescador a anunţat Garda de Coastă că în traulul navei a agăţat un obiect care pare a fi o mină marină. Traulul este la fundul apei, nu a fost ridicat la suprafaţă, pescadorul s-a îndepărtat de acesta cât îi permite funia. Am ajuns la faţa locului pentru a asigura zona şi am anunţat Ministerul Apărării Naţional", a transmis Garda de Coastă.

Pescadorul respectiv se află în Marea Neagră, la trei, patru mile travers de zona Midia.

Apelul Forțelor Navale către populație: Minele marine sunt un pericol real. Sunați la 112 dacă le vedeţi

Orice mină marină care pluteşte în derivă, pe mare, în apropierea plajelor sau care eşuează pe plajă reprezintă un pericol pentru populaţia din zonă şi pentru cei care desfăşoară activităţi pe mare, a avertizat Forțele Navale la începutl anului. 

“Orice mină marină care pluteşte în derivă, pe mare, în proximitatea plajelor sau care eşuează pe plajă reprezintă un pericol pentru populaţia din zonă şi pentru cei care desfăşoară activităţi pe mare. Având în vedere prognoza meteorologică din zilele următoare, cu vânt în rafale de 10-13 m/s dinspre mare spre ţărm, mare agitată şi curenţi marini de suprafaţă care se deplasează dinspre Nord-Est spre Sud-Vest (paralel cu linia ţărmului), recomandăm tuturor persoanelor care îşi desfăşoară activitatea pe mare, în larg sau în proximitatea litoralului, să anunţe autorităţile prin Serviciul de Urgenţă 112, dacă observă obiecte suspecte plutitoare şi să respecte o distanţă de siguranţă faţă de acestea”, au transmis Forţele Navale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Momentul în care o mină marină este detonată în Marea Neagră. Dispozitivul fusese agățat de un pescador, în zona portului Midia