Antena Meniu Search
x

O bombă funcţională din Al Doilea Război Mondial, găsită într-un cimitir din Oradea. Muniţia a fost descoperită de un muncitor

Un proiectil exploziv în stare de funcţionare, provenit din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost găsit joi în Cimitirul Municipal "Rulikowski", a informat, într-un comunicat, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 16:10

O bombă funcţional din Al Doilea Război Mondial, găsită într-un cimitir din Oradea. Muniţia a fost descoperită de un muncitor - ISU Bihor

Potrivit sursei, apelul prin Sistemul Unic 112, care sesiza descoperirea muniţiei în cimitirul situat pe strada Ceyrat din Oradea, a fost primit în dispeceratul inspectoratului, în prima parte a zilei de joi, 29 februarie a.c., pentru gestionarea evenimentului semnalat fiind alertaţi pompierii militari pirotehnişti din cadrul Detaşamentului 2 Oradea.

Ajuns la locul indicat de apelant, echipajul pirotehnic a identificat un proiectil exploziv funcţional, de calibru 76 milimetri, provenit din cea de-a doua conflagraţie mondială.

Un angajat a descoperit bomba în apropierea mormintelor

Muniţia a fost descoperită de un angajat, pe o parcelă aflată la circa 30 de metri de morminte, în timp ce efectua lucrări de nivelare a terenului. Proiectul a fost ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrus ulterior prin explozie controlată.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana" al judeţului Bihor a reamintit cetăţenilor faptul că, în cazul descoperirii elementelor de muniţie, trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » O bombă funcţională din Al Doilea Război Mondial, găsită într-un cimitir din Oradea. Muniţia a fost descoperită de un muncitor