Antena Meniu Search
x

Video O mamă care și-a pierdut copilul înainte de naștere acuză medicii de neglijenţă. Mai multe percheziții au avut loc la maternitatea Cuza Vodă din Iași

Percheziţii la cea mai mare maternitate din Moldova. Medicii de la Cuza Vodă din Iaşi sunt acuzaţi că au trimis o gravidă acasă, în loc să o interneze şi să o opereze. La ultima venire la spital, era deja prea târziu pentru făt. Raportul necropsiei arată că s-a asfixiat în uter.

Dragoş Cuzuban
de Dragoş Cuzuban

la 15.03.2021, 20:09

Vezi și
  • O mamă şi-a pierdut copilul înainte de a apuca să îl ţină în braţe
  • Raportul necropsiei arată că bebeluşul s-a asfixiat

Manuela Leahu, mama: Eu am urmărit sarcina asta ca pe o... este o sarcină pe care am obținut-o în șapte ani. Și s-a dus în șapte zile. A zis ca au venit mămici de la Pașcani cu cordonul ieșit afară și nu a murit fătul. Doar nu o să moară la mine, care sunt la zece minute de spital.  Na, chiar a murit! 

E povestea îngrozitoare a unei femei de 34 de ani, care, în loc să-şi ţină copilul în braţe, se uită într-un leagăn gol. Îi acuză pe medici pentru faptul că bebeluşul ei a murit înainte să se nască. În urma plângerii pe care a făcut-o, zeci de poliţişti au descins azi la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. 

Manuela Leahu, mama: Eu i-am acuzat direct. Am zis că este culpă medicală. Eu am venit ca să mă opereze cineva si ei nu m-au operat. Nu că tu nu m-ai internat, nu m-ai ținut sub supraveghere! Nu, m-ai trimis acasă. Deci nu ai făcut absolut nimic! 

Femeia acuză medicii care au văzut-o de neglijenţă

În noiembrie anul trecut, la controlul de 36 de săptămâni s-a văzut că fătul punea presiune pe cordonul ombilical. Mama a sperat că va fi internată, în condiţiile în care spusese oricum că vrea să nască prin cezariană, nu pe cale naturală, însă a fost trimisă acasă. I s-a spus că fătul se mai mişcă, aşa că va fi eliberat cordonul. Câteva zile mai târziu, au apărut contracţii, aşa că s-a întors la spital. A fost consultată de alt medic și trimisă din nou acasă, pentru că nu era declanşată naşterea.

Manuela Leahu, mama: Doamnele de la triaj au zis ca: lăsați, poate data viitoare e cu noroc. Mi-a zis să revin peste o săptămână. Deja a fost prea târziu că fata a decedat. 

La a treia prezentare la spital bebelușul era deja mort de 48 de ore. Iar medicii nu ştiu să spună ce anume s-a întâmplat.

Mircea Onofriescu, şef secție: De fiecare dată când a venit s-a constatat faptul că fătul era viu, avea nişte parametri doppler în limite normale, şi nu avea niciun motiv de internare. Cauza decesului nu se ştie. Din nefericire, lumea trebuie să înţeleagă că indiferent unde ne aflăm există moarte intrauterină a fătului, aşa cum este moartea spontană a nou născutului.

Acum spitalul dă asigurări că verifică.

Robert Dâncă, manager Maternitatea Cuza Vodă: Verificăm aceste lucruri, iar dacă se va constata fiecare va răspunde daca au fost culpe medicale. 

Procurorii au ridicat mai multe documente, iar ancheta continuă într-un dosar de abuz în serviciu și vătămarea fătului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » O mamă care și-a pierdut copilul înainte de naștere acuză medicii de neglijenţă. Mai multe percheziții au avut loc la maternitatea Cuza Vodă din Iași