Video

Drama unor părinţi din Argeş cărora le-a murit bebeluşul la câteva ore de la naştere

De Andreea Milea.
Publicat: 12.03.2021, 19:47.
Actualizat: 12.03.2021, 19:48

Doi tineri din Argeş trăiesc coşmarul vieţii lor. La doar câteva ore de la naştere, copilul pe care-l aşteptaseră cu emoţie şi nerăbdare a murit. Totul sub ochii medicilor din Secţia de Neonatologie de la Spitalul de Urgenţă Piteşti, care spun că au făcut tot ce s-a putut. Părinţii vor depune o plângere penală.

Denisa Sandu, mama copilului: Aştepţi nouă luni să îl ţii în braţe, să îl simţi şi când trebuie să faci asta nu mai există. Alesesem şi un nume pentru copilaş: Evelin Andreea urma să o cheme.

Cosmin Sandu, tatăl copilului: E tragic, e strigător la cer! Să aşteptăm un copil, un eveniment fericit şi să ne pregătim de o înmormântare.

Este suferinţa unor părinţi rămaşi singuri în ceea ce trebuia să fie cea mai frumoasă zi din viaţa lor. Evelin a trăit doar 15 ore după naştere. Acasă au rămas hăinuţele de nou-născut şi pătuţul gol.

Denisa Sandu, mama copilului: Mi s-a spus că este bine până ieri dimineaţă la ora 10 fără 20 când mi s-a spus că la ora 8 şi un sfert s-a constatat decesul din cauza prematurităţii, spun ei, iar plămânii nu erau dezvoltaţi.

Cosmin Sandu, tatăl copilului: Nu a fost nicio problemă pe parcursul sarcinii. Doctorul care a supravegheat sarcina ne-a spus că e bine, că s-a dezvoltat normal copilul. Cineva a greşit undeva!

Totul a început miercuri, când femeia a început să aibă dureri, cu aproape o lună înainte de data estimată a naşterii.

Mama bebeluşului mort în Argeş are 22 de ani

Tânăra, în vârstă de 22 de ani, avea deja contracţii în momentul în care a ajuns la spital. Câteva ore mai târziu a născut o fetiţă de două kilograme şi jumătate care a primit nota 8 la naştere. La nici 24 de ore după, mama a fost anunţată că bebeluşul a murit în urma unui stop cardio-respirator.

Deşi nu au fost probleme în timpul sarcinii, copilul s-a născut prematur, iar medicii spun că suferea de insuficienţă respiratorie acută. În primele ore a fost intubat însă nu a putut fi salvat. Medicul care a monitorizat sarcina nu îşi explică tragedia.

Andrei Zăvoi, medic ginecolog: Nu s-a observat că ar fi o problemă, din analizele efectuate. Operaţia a decurs normal. Ştiu că a ţipat, din câte îmi amintesc. Teoretic, e un semn bun.

Părinţii bebeluşului mort vor să dea spitalul în judecată

Neonatologul crede că singura şansă a copilului ar fi fost să se nască în altă maternitate.

Georgiana Gălăţanu, medic neonatolog: Noi suntem o maternitate care nu suntem de nivel 3. În centrele universitare, care sunt la alt nivel, echipa e mai mare, au alte echipamente.
Avea nevoie acest copil de o maternitate de nivel 3? Absolut!

Părinţii vor depune plângere penală împotriva spitalului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.