Meniu
Search
x

Video Drama unor părinţi din Argeş cărora le-a murit bebeluşul la câteva ore de la naştere

Doi tineri din Argeş trăiesc coşmarul vieţii lor. La doar câteva ore de la naştere, copilul pe care-l aşteptaseră cu emoţie şi nerăbdare a murit. Totul sub ochii medicilor din Secţia de Neonatologie de la Spitalul de Urgenţă Piteşti, care spun că au făcut tot ce s-a putut. Părinţii vor depune o plângere penală.

De Andreea Milea la 12.03.2021, 19:48
Vezi și
  • Bebeluşul din Argeş a murit în urma unui stop cardio-respirator.
  • Părinţii bebeluşului vor să dea spitalul din Argeş în judecată.

Denisa Sandu, mama copilului: Aştepţi nouă luni să îl ţii în braţe, să îl simţi şi când trebuie să faci asta nu mai există. Alesesem şi un nume pentru copilaş: Evelin Andreea urma să o cheme. 

Cosmin Sandu, tatăl copilului: E tragic, e strigător la cer! Să aşteptăm un copil, un eveniment fericit şi să ne pregătim de o înmormântare. 

Este suferinţa unor părinţi rămaşi singuri în ceea ce trebuia să fie cea mai frumoasă zi din viaţa lor. Evelin a trăit doar 15 ore după naştere. Acasă au rămas hăinuţele de nou-născut şi pătuţul gol. 

Denisa Sandu, mama copilului: Mi s-a spus că este bine până ieri dimineaţă la ora 10 fără 20 când mi s-a spus că la ora 8 şi un sfert s-a constatat decesul din cauza prematurităţii, spun ei, iar plămânii nu erau dezvoltaţi. 

Cosmin Sandu, tatăl copilului: Nu a fost nicio problemă pe parcursul sarcinii. Doctorul care a supravegheat sarcina ne-a spus că e bine, că s-a dezvoltat normal copilul. Cineva a greşit undeva! 

Totul a început miercuri, când femeia a început să aibă dureri, cu aproape o lună înainte de data estimată a naşterii. 

Mama bebeluşului mort în Argeş are 22 de ani

Tânăra, în vârstă de 22 de ani, avea deja contracţii în momentul în care a ajuns la spital. Câteva ore mai târziu a născut o fetiţă de două kilograme şi jumătate care a primit nota 8 la naştere. La nici 24 de ore după, mama a fost anunţată că bebeluşul a murit în urma unui stop cardio-respirator. 

Deşi nu au fost probleme în timpul sarcinii, copilul s-a născut prematur, iar medicii spun că suferea de insuficienţă respiratorie acută. În primele ore a fost intubat însă nu a putut fi salvat. Medicul care a monitorizat sarcina nu îşi explică tragedia. 

Andrei Zăvoi, medic ginecolog: Nu s-a observat că ar fi o problemă, din analizele efectuate. Operaţia a decurs normal. Ştiu că a ţipat, din câte îmi amintesc. Teoretic, e un semn bun. 

Părinţii bebeluşului mort vor să dea spitalul în judecată

Neonatologul crede că singura şansă a copilului ar fi fost să se nască în altă maternitate. 

Georgiana Gălăţanu, medic neonatolog: Noi suntem o maternitate care nu suntem de nivel 3. În centrele universitare, care sunt la alt nivel, echipa e mai mare, au alte echipamente. 

Avea nevoie acest copil de o maternitate de nivel 3? Absolut! 

Părinţii vor depune plângere penală împotriva spitalului

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Drama unor părinţi din Argeş cărora le-a murit bebeluşul la câteva ore de la naştere