Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Mama copilului de 2 ani mort după ce a înghiţit bile magnetice a povestit tragedia. Familia micuţului a aflat de abia după autopsie ce l-a răpus

Un copil de doi ani a murit după ce a înghiţit mai multe bile dintr-o jucărie magnetică. Părinţii nu au ştiut nimic şi luni intregi l-au dus la medici pentru că se simţea tot mai rău. Niciun doctor nu a reuşit să îl ajute, însă, iar băiatul s-a stins în cele din urmă. Abia la autopsie a aflat familia ce l-a răpus. Într-o postare emoţionantă, mama şi-a povestit drama şi a sfătuit toţi părinţii să îşi supravegheze mereu copiii. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 18.04.2024, 19:35

Vezi și

Tragedia a lovit o familie de români stabilită în Germania. Copilul de doi ani lor s-a chinuit luni după zile după ce a înghiţit cinci bile magnetice dintr-un cub antistress. Medicii nemţi i-au făcut şi o ecografie, dar investigaţia nu a arătat nimic. Drama a ieşit la iveală după ce mama băiatului a încercat să îşi uşureze durerea - a donat 650 de euro unui ONG din Dej care ajută copiii şi şi-a mărturisit suferinţa activiştilor. 

Mama copilului a tras un semnal de alarmă pe internet pentru părinţi

Cristi Mare, reprezentant Asociaţia "Vă ajutăm din Dej": Am rugat-o dacă doreşte să facem publică povestea în ideea de a conştientiza şi alţi părinţi, să nu aibă pe acasă aceşti magneţi. Aceştia se unesc în intestine şi creează problemele foarte, foarte grave. 

Bilele magnetice din jucării sunt viu colorate şi atrag copiii. Mici, de doar câţiva milimetri, pot fi uşor înghiţite şi devin jucării mortale. 

Pe acelaşi subiect

Iulia Pop, reporter Observator: 200 de astfel de biluţe magnetice, cu un diametru de 5 milimetri, compun această jucărie extrem de cerută de copii. Costă între 50 şi 100 de lei şi o găsim peste tot pe internet sau fizic în magazinele care, de regulă, vând produse importate din China. Este nevoie, însă, doar de o clipă de neatenţie pentru ca un lucru aparent inofensiv să devină un pericol real.

Mihai Gafencu - medic pediatru: Copilul explorează lumea încă imediat după naştere cu gura. Gustul, tetina, sânul mamei îl fac ca acolo, în sfera orală, să-şi găsească satisfacţia, liniştea şi metoda iniţială de învăţare, de descoperire a lumii din jur. Dacă substanţa din care e făcut corpul străin nu este radio-opacă, ea nu ajunge să fie detectată nici măcar pe radiografii.

Astfel de bile sunt fabricate din neodim, un element chimic, considerat unul dintre metalele rare ale Pământului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Mama copilului de 2 ani mort după ce a înghiţit bile magnetice a povestit tragedia. Familia micuţului a aflat de abia după autopsie ce l-a răpus