Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Pelerinajul Sfintei Parascheva. Ce își dorește Gabriela, o tânără din Ucraina, care a așteptat 12 ore să se închine la moaștele Cuvioasei

Încă o noapte lungă de pelerinaj la Iași, unde peste 50.000 de credincioşi au așteptat mai bine de 12 ore pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Weekendul a fost mai aglomerat ca niciodată, însă în sprijinul pelerinilor a fost Gruparea mobilă de Jandarmi din Bacău, care are grijă an de an de buna desfășurare a evenimentului. 

de Clara Mihociu

la 13.10.2024 , 08:57

Zeci de mii de pelerini au aşteptat aseară, în linişte şi în rugăciune, să se închine la moaştele Cuvioasei Parascheva. Iar, alături de ei, au fost şi jandarmii care i-au sprijinit să îşi ducă la bun sfârşit misiunea spirituală.

Ioana este sergent major de o săptămână, iar prima misiune a adus-o la Iaşi, într-un loc sfânt.

Ioana Pârjol, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău: Chiar este foarte frumos. Dacă ai credinţă, crezi că totul e posibil. De exemplu, pe mine chiar consider că m-a ajutat foarte mult când am ocupat acest post. 

Vezi și

Ion Sandu, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău: Prin tot ceea ce facem încercăm să contribuim şi noi la înfăptuirea aşteptărilor acestor oameni care vin fără să îi cheme nimeni pentru că simt că trebuie să vină în această perioadă. 

Pe acelaşi subiect

Zeci de mii oameni așteaptă cu orele să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

Deşi aşteaptă cu orele, pelerinii din întreaga ţară, cât şi de peste graniţă spun că nu îşi pierd răbdarea, iar secundele petrecute la raclă merită orice efort. 

Gabriela: Suntem din Ucraina. 12 ore în rând, dar foarte uşor. Să am un bărbat bun, cea mai mare dorinţă şi fericit, şi pace în ţară să avem în primul rând. 

Lucian Apopei, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei: Chiar dacă este noapte, chiar dacă este poate mai rece, pentru efortul pe care pelerinii îl depun, aşteptând aici să se închine la Cuvioasa Parascheva, odată ce au făcut acest lucru au o satisfacţie mult mai mare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ieri, şirul de oameni s-a întins pe şase kilometri în capitala Moldovei, însă 700 de voluntari au avut grijă de credincioşii care au venit să se închine la moaşte. Cristina este o tânără care, de 4 ani, este nelipsită de la cel mai mare pelerinaj din ţară. 

Cristina: Sfânta a fost parte din viața mea, din rugăciunile părintilor pentru a mă avea și mereu am simțit să fiu aici. Mereu am emoții că poate trebuie să fac mai mult, să fac ceva mai bine... niciodată nu se știe cu ce putem ajuta. 

Până acum, peste 130.000 de oameni au trecut pe la baldachinul în care sunt aşezate rămăşiţele sfinte. Timpul de aşteptare este estimat să crească până la 20 de ore, mâine, când o prăznuim pe Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Inflaţia a scăzut în luna septembrie. Simțiți ieftinirile la buzunar?
Observator » Evenimente » Pelerinajul Sfintei Parascheva. Ce își dorește Gabriela, o tânără din Ucraina, care a așteptat 12 ore să se închine la moaștele Cuvioasei