Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sf. Parascheva 2024. Dorința unei fetițe care a venit la pelerinaj cu familia ei. A stat într-o coadă de 5 km: "O rog să-mi dea"

Zeci de mii de oameni au participat, azi-noapte, la o procesiune impresionantă pe străzile din centrul Iașului. Raclele cu moaștele sfintei cuvioase Parascheva și cele ale sfântului Pantelimon au fost purtate de un sobor de zeci de preoți, urmaţi de pelerini. Timp de o oră și jumătate pelerinajul nu a fost întrerupt.

de Clara Mihociu

la 12.10.2024 , 08:16

O mare de oameni au luat, noaptea trecută, "Calea Sfinţilor". Au participat mai mulţi credincioşi decât s-a înregistrat vreodată la această procesiune, așteptată mereu cu emoție mai ales de către ieșeni. Miile de creştini au întâmpinat moaştele cu lumânări aprinse în mâini. Cine nu a avut lumânare, însă, a filmat și fotografiat totul.

O mare de oameni au luat, noaptea trecută, "Calea Sfinţilor"

De la mic la mare, au venit cu căldură în suflet şi cu credinţă, pentru ca Sfânta Cuvioasă să le fie alături pe parcursul vieţii şi să îi ajute la greu.

Vezi și

"Mă simt, nu ştiu, am o stare de bucurie şi fericire că sunt alături de familia mea. O rog să am mai multă răbdare şi nu ştiu, să mă ajute cu ce crede ea că e mai bine", spune o fetiță venită la pelerinaj cu familia. 

Imediat după procesiune, a început ploaia și temperaturile au scăzut, însă asta nu i-a îndepărtat pe pelerini, ci dimpotrivă. Rândul a crescut extrem de mult și s-a întins pe aproape 5 km.

Aproape 40.000 de oameni au stat în culoar, peste noapte, mulţi dintre ei rămânând, în ciuda ploii, deși timpul de așteptare a ajuns și la 12 ore sau chiar mai mult. 

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Vi s-a cerut vreodată şpagă în spitale?
Observator » Evenimente » Sf. Parascheva 2024. Dorința unei fetițe care a venit la pelerinaj cu familia ei. A stat într-o coadă de 5 km: "O rog să-mi dea"