Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cozi de 6 km la moaştele Sf. Parascheva. Motivul pentru care Cristina este voluntar de 4 ani: "Am simţit să fiu aici"

În numele credinţei se stă la coadă 12 ore la Iaşi. Şirul de oameni e mai mare ca niciodată şi se întinde pe şase kilometri în capitala Moldovei. Zeci de mii de oameni au venit să se închine la moaştele Sfintei Parascheva, în cea de-a cincea zi a pelerinajului. 

de Clara Mihociu

la 12.10.2024 , 19:27

Sunt imaginile răbdării şi credinţei infinite. De-o parte şi de alta a râului Bahlui din Iaşi, zeci de mii de pelerini aşteaptă în linişte şi în rugăciune să se închine la moaştele Cuvioasei Parascheva.

Pe 6 km se întinde rândul de pelerini veniţi să se închine la moaştele Sf. Cuvioase Parascheva. Vorbim de 50.000 de oameni aflaţi constant la rând, iar numărul lor va creşte de duminică pentru că cei mai mulţi îşi doresc să se închine în ziua hramului.

Nici măcar ploaia sau vântul nu i-a făcut să renunţe pe credincioşi

Vezi și

Deşi aşteaptă cu orele, pelerinii spun că secundele petrecute la raclă merită orice efort. "Sper ca Sf. Cuvioasă Parascheva să-şi întoarcă faţă către noi credincioşii, să aibă grijă de noi. Sunt venită de azi dimineaţă de la 5", ne spune o enoriaşă.

Pe acelaşi subiect

700 de voluntari au grijă de oameni veniţi să se închine la moaşte. Printre ei am găsit-o pe Cristina, o tânără care, de 4 ani, este nelipsită de la cel mai mare pelerinaj din ţară. 

Până acum, peste 120.000 de oameni au trecut pe lângă baldachinul în care sunt aşezate rămăşiţele sfinte. Timpul de aşteptare este estimat să crească până la 20 de ore, luni, când o prăznuim pe Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Vi s-a cerut vreodată şpagă în spitale?
Observator » Evenimente » Cozi de 6 km la moaştele Sf. Parascheva. Motivul pentru care Cristina este voluntar de 4 ani: "Am simţit să fiu aici"