Antena Meniu Search
x

Percheziţii la mai mulţi medici de familie braşoveni. Încasau 105 lei pentru monitorizarea pacienţilor Covid, dar nu i-au sunat niciodată

Procurorii anticorupţie au făcut în această dimineaţă 17 percheziţii la cabinete medicale din Braşov. Mai mulţi medici de familie sunt cercetaţi după ce au spus că au monitorizat pacienţii COVID, dar nu au făcut-o.  

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 25.01.2024, 14:41

Vezi și

Ancheta este în plină desfăşurare. Magistraţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au indicii asupra faptului că mai mulţi medici de familie ar fi completat în fals chestionare privind monitorizarea telefonică a pacienţilor Covid, lucru care s-ar fi întâmplat între octombrie 2020 şi octombrie 2021. 

Pe baza completării în fals a acestor fişe, ar fi decontat ilegal de la bugetul de stat câte 105 lei pentru fiecare pacient.

În această dimineaţă s-au efectuat 17 percheziţii la cabinete ale medicilor de familie şi la sediul unei instituţii de sănătate publică Braşov. Procurorii au ridicat medii de stocare a datelor, înscrisuri oficiale, şi evidenţe personale. Cinci persoane au fost duse la sediul Poliţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Percheziţii la mai mulţi medici de familie braşoveni. Încasau 105 lei pentru monitorizarea pacienţilor Covid, dar nu i-au sunat niciodată