Antena Meniu Search
x

Video Benone Sinulescu ar fi avut Alzheimer, iar la început de pandemie starea de sănătate i s-a agravat - surse Observator

Vestea care a îndoliat lumea artistică: A murit Benone Sinulescu! Interpretul de muzică populară avea 84 de ani şi lasă în urmă o carieră impresionantă. În ultimul an, cântăreţul a avut mai multe probleme de sănătate şi în ultima perioadă fusese internat la un centru de îngrijiri paliative. Azi, Benone Sinulescu s-a stins din cauza unei pneumonii.

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 19:32

Vezi și

O complicaţie la pneumonia de care suferea l-a doborât pe maestru. Benone Sinulescu a murit în patul său, acasă, înconjurat de cei dragi. În ciuda bolii, nu ar fi vrut să meargă la spital. Artistului îi era teamă de COVID. Lumea muzicii populare îl deplânge.

Elena Merişoreanu, interpretă de muzică populară: Parcă e un blestem. Ni se duc toate vedetele, ni se duc stelele, cad de pe cer cele care au încântat sufletele oamenilor de-a lungul anilor.

Ionuţ Pavel, fost impresar: Probabil că dacă l-ar fi avut vreo altă ţară, Benone Sinulescu ar fi avut o statuie la fiecare colţ de stradă.

Cornelia Rednic, interpretă de muzică populară: Ca personalitate artistică, este imens. Nici nu sunt în măsură să spun cât de mare era şi rămâne nea Beni.

Pe acelaşi subiect

"Nea Beni" s-a născut la data de 24 mai 1937, în Siriu, judeţul Buzău. Talentul l-a moştenit de la tatăl său. A cântat mai întâi în corul Bisericii, apoi la şcoală, iar în timp repertoriului său s-a extins de la cântecele Ioanei Radu, Mariei Tănase sau Mariei Lătăreţu la propriile sale melodii. În anii '80, fanii se băteau pe discurile sale de vinil. 

Saveta Bogdan, interpretă de muzică populară: Un mare artist pe care toată lumea îl iubește și l-a iubit. După Ioana Radu și după Maria Lătărețu, el a fost cel care a dus folclorul mai departe.

Decorat de două ori, Benone Sinulescu a fost un artist îndrăgit de Nicolae Ceauşescu. Melodia "Radu Mamii", în special, era pe placul dictatorului. 

Benone Sinulescu: De voie, de nevoie eram nelipsit de la toate intâlnire lui Ceauşescu.

Reporter: De ce?

Benone Sinulescu: Îi plăceau două cântece de-ale mele - Radu Mamii şi la Căsuţa din pridvor.

Încununarea carierei a trăit-o alături de ansamblul Ciocârlia. Au umplut stadioane şi săli de spectacol împreună. Publicul îl adora, iar colegii îl respectau enorm. 

Sofia Vicoveanca, interpretă de muzică populară: Benone era plin de viaţă. De la Benone am primit multe cântece care aveau iz de Moldova. El nu trebuia să se ducă încă. 

Benone Sinulescu avea mai multe probleme de sănătate

Problemele de sănătate au început să apară acum mai bine de un. Artistul a intrat într-un con de umbră. Potrivit unor surse, ar fi avut Alzheimer, iar la început de pandemie starea i s-a agravat. De câţiva ani se retrăsese în localitatea Bârzava din Arad, în casa părintească a soţiei. Îşi făcuse chiar şi testamentul

O perioadă, Benone Sinulescu a fost internat la un centru de îngrijiri paliative. În iulie, când starea de sănătate i s-a agravat, a fost tratat la Spitalul de Urgenţă. 

Ionuţ Pavel, fost impresar: Erau probleme cu inima, probleme cu nişte artere înfundate, trebuiau tratate probabil de-atunci numai că nu s-a mai intervenit. 

Soţia lui a dezminţit atunci informaţiile că ar fi fost tratat tardiv sau necorespunzător. 

Benone Sinulescu va fi înmormânat, sâmbătă, la cimitirul Eternitatea din Arad. Trupul său a fost dus la o casă funerară, dar familia doreşte să îl depună la Filarmonica pentru ca cei pe care i-a încântat să îşi poată lua rămas bun de la artist. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Benone Sinulescu ar fi avut Alzheimer, iar la început de pandemie starea de sănătate i s-a agravat - surse Observator