Antena Meniu Search
x

Video Primul centru NATO dintr-o staţiune montană se construieşte la Rânca. Cum a fost ales locul şi în ce stadiu sunt lucrările

Un centru de pregătire NATO va fi construit în stațiunea Rânca. Va fi ridicat în locul cazarmei vânătorilor de munte şi va deveni a șasea bază aliată din țara noastră. Dar și singurul centru de pregătire montană. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 30.10.2023, 12:53

Vezi și

Au început deja primele lucrări la fundaţii, dar până acum autorităţile nu au anunţat oamenii din zonă despre ce investiţie este vorba mai exact şi ce presupune aceasta. În centrul staţiunii funcţionează încă din 1970 o cazarmă a vânătorilor de munte. În locul acestei cazarme, va fi realizat acest centru NATO şi va fi primul centru de pregătire într-o staţiune montană din ţara noastră.

De ce a fost aleasă cazarma de la Rânca şi ce se va construi 

Potrivit unui proiect al ministerului Apărării, a fost aleasă această cazarmă pentru modernizare pentru că îndeplineşte condiţiile pentru odihnă şi instrucţie în teren muntos pentru militari. Şi ce va presupune această investiţie? Un bloc cu 3 etaje, o sală de sport cu perete pentru alpinism, parcări pentru camioane şi autoturisme, căi de acces şi alte facilităţi. Va deveni a şasea bază NATO din România când va fi gata acest proiect, după cum vă spuneam lucrările sunt încă la început. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Primul centru NATO dintr-o staţiune montană se construieşte la Rânca. Cum a fost ales locul şi în ce stadiu sunt lucrările