Antena Meniu Search
x

„E cea mai ciudată iarnă din ultimii 10 ani”. Probleme pe pârtiile de schi din Păltiniș, din cauza căldurii

”Cea mai ciudată iarnă din ultimii 10 ani” are un impact semnificativ asupra stării pârtiilor montane de la noi din țară. Reprezentanţii celui mai mare complex de pârtii din staţiunea Păltiniş se plâng că nu pot asigura condiții excelente schiorilor din cauza căldurii din prima parte a zilei.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 04.01.2022, 11:07

Probleme pe pârtiile de schi din Păltiniș, din cauza căldurii: „E cea mai ciudată iarnă din ultimii 10 ani”
Probleme pe pârtiile de schi din Păltiniș, din cauza căldurii: „E cea mai ciudată iarnă din ultimii 10 ani” - Facebook/Arena Platoş Păltiniş

"Ziua e toamnă, noaptea vine iarna. Cam aşa se schimbă anotimpurile sus la munte în ultimele zile, în cea mai ciudată iarnă din ultimii 10 ani. Deşi condiţiile în timpul zilei nu sunt chiar cele pe care le dorim, seara e altă poveste. După ora 17,00 temperaturile scad uşor, zăpada se întăreşte, iar schiatul redevine o plăcere. Până în 8 ianuarie, instalaţiile de nocturnă se aprind în fiecare seară. Instalaţiile sunt deschise până la ora 21,00, iar skipass-urile costă între 90 de lei pentru studenţi/elevi/pensionari şi 100 de lei pentru adulţi. Iar de săptămâna viitoare, instalaţia de nocturnă va funcţiona în fiecare miercuri şi sâmbătă. Ne vedem şi când se lasă seara!", au scris pe pagina de Facebook cei de la Arena Platoş Păltiniş.

Stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri în staţiunea Păltiniş, unde se înregistrează plus 1 grad Celsius, potrivit meteorologilor.

La munte, pofta de distracție compensează lipsa zăpezii

N-a fost zăpadă din belşug, ca altădată, dar pofta de distracţie a fost mare pe pârtiile de la munte. Sute de turişti au petrecut prima zi a anului pe săniuţe sau pe schiuri, în Poiana Braşov. Iar la lăsarea serii, s-au strâns în jurul grătarelor şi al focurilor de tabără. 

”Zăpada s-a terminat, fiind şi ultima zi de concediu, măcar copiii să se bucure de bruma asta de zăpadă, care mai e pe pârtie”/ ”Astăzi, am sperat să mai găsim zăpadă. Am venit cu copilaşii, cu săniuţele”. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Evenimente » „E cea mai ciudată iarnă din ultimii 10 ani”. Probleme pe pârtiile de schi din Păltiniș, din cauza căldurii